Review: Krvavý karneval - Modrá krev #2

by - března 08, 2012

Původní název: Masquerade
Autor: Melissa de la Cruz
Série: Modrá krev/Blue Bloods
Díl: 2.
Počet stran: 223
Nakladatelství: BB art

Anotace:


Mladí, krásní, bohatí… nesmrtelní

Pátrání po pachatelích tajemných vražd mladých upírů zavede Schuyler a jejího nejlepšího kamaráda Olivera až do Itálie, kde by měl žít Schuyleřin dědeček. V New Yorku mezitím vrcholí přípravy na Čtyřstovkový ples, velkou událost, kterou pořádá elita modrokrevných. Rozmazlená a prohnaná Mimi Forceová u toho nemůže chybět - a právě na maškarním bále, který uspořádá jako zakončovací večírek po hlavním plese, číhá za maskami skutečné nebezpečí, kruté odhalení, jež má moc měnit osudy.


***
Už podruhé se vracíme mezi upírskou smetánku žijící na Manhattnu. Nyní zde vrcholí přípravy na Čtyřstovkový ples, velkolepou událost, které se účastní jen elita modrokrevných. A zatímco v New Yorku plánují upíři svůj ples, Schuyler Van Alenová pátrá na doporučení své babičky v Itálii po svém dědečkovi, který  by jí mohl pomoct porazit stříbrokrevné, odvěké nepřátele modrokrevných, kteří nyní zabíjí mladé upíry. Nikdo jí nevěří že se stříbrokrevní vrátili, proto je dědeček její poslední nadějí.  Ale najde v Itálii opravdu to co hledala? Bude jí dědeček ochotný pomoct?

Mimi Forcerová je narozdíl od Schuyler zabraná do přípravy Čtyřstovkového plesu. Navíc se rozhodne udělat z toho nezapomenutelný zážitek a uspořádat after-party, kam bude pozvaná jen elita elity.
Nesmíme ani zapomínat na Bliss, která i přes své časté výpadky paměti zůstavá milou osobou (jako jedna z mála) a navázala vztah s lidským studentem Kingsleyem Martinem a i nadále pokračuje ve své kariéře modelky.
Schuyleřin kamarád a součastně lidský Průvodce Oliver tu nesmí chybět. Pomáhá Schuyler při hledání dědečka a podporuje ji ve všech jejích bláznivých nápadech, dělá to ale opravdu z čistého kamarádství, nebo je za tím něco víc?

Schuyler a Jack a Mimi. Schuyler své city vůči Jackovi stále skrývá. Jack je kvůli svým cirům k Schuyler vnitřně zmítán. Mimi se cítí ohrožená, nikdy v minulosti se přece nic takového nestalo. Kam až bude ochotná zajít, aby si byla jistá, že Jack zůstane její?
Už v předchozím díle jsme se dozvěděli, jaké vztahy mezi Mimi a Jackem panují. Proto je Mimi ochotná riskovat vše. Čeká ji ale velké a hrozivé finále se kterým by nikdy nepočítala a jediný kdo jí může pomoct je Schuyler.

Melissa de la Cruz opět napsala úžasné dílo, které vypráví ze tří pohledů - Mimi, Schuyler, Bliss. Všechno na sebe krásně navazuje, takže se nemusíte bát, že byste o něco přišli. Navíc je kniha zpestřena útržky z minulosti. Kniha sice není nijak zvlášť napínavá a akční, ale je napsána velmi dobře a čtivě, takže jí to nic neubírá. Takže pokud hledáte odpočinkové čtení, můžu jen doporučit.
Kniha má sice mírně děsivou obálku, ale nenechte se zmást - určitě za přečtení stojí.

Moje hodnocení: 7/10

You May Also Like

0 komentářů