Review: Obsidián

by - června 24, 2013

Autor: Jennifer L. Armentrout
Série: Lux
Díl: 1.
Počet stran: 361
Nakladatelství: Entangled Teen
Česky nevyšlo

Anotace
Začínat znovu stojí za houby...

Když jsme se přestěhovali do Západní Virginie těsně před začátkem mýho posledního ročníku střední školy, musela jsem zkousnout ten jejich výraznej přízvuk, mizerný internetový připojení a spoustu nudy… dokud jsem nepotkala svýho žhavýho souseda -je úchvatně vysokej a ty jeho tajemný, zelený oči! Všechno se mohlo zlepšit.
A pak promluvil.
Daemon je nesnesitelnej. Arogantní. Na zabití. Nevycházíme spolu - absolutně vůbec. Ale když mě napadne cizinec a Daemon mávnutím ruky doslova zmrazí čas, no, stane se… něco nečekanýho.
Ten žhavej mimozemšťan odvedle mě označí.
Slyšeli jste dobře. Mimozemšťan. Ukáže se, že Daemon a jeho sestra mají plný vesmír nepřátel, kteří jdou po jejich schopnostech a Daemonův dotek mně rozzáří jako hlavní ulici ve Vegas. Jediný způsob, jak z toho ze všeho vyváznout živá je držet se blízko Daemona, dokud ze mě ty jeho mimozemské triky nevymizí.
Pokud ho teda dřív nezabiju…
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨*¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Já se nikdy nestěhovala, ale věřím, že to může být otrava. 
Zvlášť, když je to pomalu na druhou stranu kontinentu a jen kvůli tomu, že vaše máma chce začít úplně od znovu. Ale i tak jsem s Kat soucítila, když se ocitla v tom zapadákově, který má jednu křižovatku a pro poštu si musí jezdit do vedlejšího města.
Když se jí celkem zdaří pokus najít si milou, i když energickou  a trochu podivnou kamarádku Dee, samozřejmě to nesmí být jen tak. Dee má totiž bratra idiota - jmenuje se sice Daemon, ale to je nedůležité - který si nepřeje, aby se ty dvě kamarádily. 
A z jakého důvodu? Ten Kat nezná, ale jedním si je jistá - nenechá toho kreténa  vyhrát a prosadit si svou.

Představujete si mimozemšťany jako odporná zelená stvoření s nadbytkem očí a končetin, nebo jako superhrdinu, kterému by někdo měl vysvětlit, že spodky se přes elasťáky fakt nenosí? 
V tom případě jste v na omylu v obou možnostech. Tihle mimícin jsou něco úplně jiného.
// A pokud si myslíte, že to jsou roboti, tak jste se taky spletli.
Už jméno Daemon Black nemůže znamenat nic dobrého. Přidejte si k tomu, že je vysoký, svalnatý... no prostě sexy jako samo peklo. Jenže postrádá věc, které se říká slušné chování. Vlastně Kat si není jistá, že o něm kdy slyšel.
Jenže co byste dělali vy, kdyby vás hledali vaši nepřátelé, kteří vás chtějí zamordovat a vzít vám vaše schopnosti, zabít i milovanou sestru a v šachu vás držela vláda, která se nesmí dozvědět, že máte ty zmíněné zvláštní schopnosti? Myslím, že dobré manýry by nebyly to první, co by vám přišlo na mysl.

Kat jsem měla ráda už od začátku. Prostě taková normální holka, která si na nic nehraje. Jo, a je to knižní blogerka. 
Celkem zvláštní, když jsem si jako knižní blogerka četla o jiné knižní blogerce, která má za souseda sexy mimozemšťana. Aneb chvílemi mi v hlavě probíhaly celkem hnusné myšlenky a já Kat slibovala hnusnou pomstu. Protože já sexy mimíka za souseda určitě nemám. 
Fňuk.

Celkově mě knížka neskutečně bavila. Kat se snažila přemluvit samu sebe, že se jí Daemon nelíbí a někdy byla úspěšná. Jindy ne. 
Velmi oživujícím aspektem v knížce byla Dee, Daemonova potrhlá sestra, která mě vážně bavila. 
Knížka se mi hrozně dobře četla, i když jsem občas neznala nějaké to slovíčko, tak jsem si ho prostě domyslela. 

Takže pokud hledáte nějakou dobrou knížku - hodí se hlavně teď na léto - která přetéká sarkasmem, má neuvěřitelně sexy hlavního mimíkovského hrdinu, mezi kterým a hlavní hrdinkou je tolik chemie, že jsem se divila, že něco nevyhodili do vzduchu, jste na správném místě. Tuhle knížku rozhodně doporučuju. 9,5/10

You May Also Like

0 komentářů