Review: Tanec stínů

by - ledna 21, 2014

Autor: Kalayna Price
Série: Alex Craftová
Díl: 2.
Počet stran: 408
Vazba: Hardback
Nakladatelství: Baronet
Vyšlo: 4/2013

Anotace
Kdo říká, že mrtví už nic nevyzradí, se očividně ještě nesetkal s Alex Craftovou.

Alex Craftová strávila měsíc léčbou zranění utržených v boji s čarodějem. Nyní je připravená opět povoláváním stínů mrtvých pomoci při řešení vražd. Její milostný život se vinou dvou mužů proměnil v jeden velký zmatek. Agent FÚV Falin Andrews zmizel a Death, sám Smrt, se jí vyznal ze svých citů. Alex se proto jen těší do práce. Ovšem její nový případ se ukáže být větší výzvou, než sama čekala.
Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci jižně od města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na cizí magii, aby přišla na to, jak případ vyřešit. Když se však vrhne do vyšetřování, má v patách stvoření zrozené z nejtemnější magie. Někdo velmi mocný si přeje, aby se případ uzavřel – její smrtí.



http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=C9Gbol1KJ43rtM&tbnid=rwtlzfYVn-OiMM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fkickstock.com%2Fstockimages%2Fbuilt_environment%2FGraves%2F87-walhalla_graves4.jpg.html&ei=HS7cUoD8FciLswbYRA&bvm=bv.59568121,d.Yms&psig=AFQjCNFbktp1OiyiLJu_WeiuN3FCQ_VvZw&ust=1390247795693239
zdroj
Alex se ještě pořádně neuzdravila z toho, co jí před měsícem způsobil čaroděj Coleman a už se musí potýkat s další výzvou. Je přizvána k případu sériových vražd. Jediné co policie našla z obětí jsou chodidla. Do celého případu jsou navíc nějak zapletení i fae. Což Alex taky přivádí zpět k myšlenkám na jednoho z jejích dvou mužů. Falin zmizel, už měsíc ho neviděla, a o nic lepší to není ani s Deathem, který se taktéž neráčil ukázat. Aby toho nebylo málo, taky se ji pokusí zabít faeský pes, který by měl být v podstatě neškodný. Korunu tomu ale nasazuje Alexina přítelkyně Rianna, která ji žáda, aby s ní šla do Faerie. Sice je to to poslední, co by chtěla, ale okolnosti jí tak nějak nedávají na výběr...

Dobře, vyslechnout kelpii se zdá jako dobrý odrazový můstek. Jen doufám, že něco ví. Pořádně se projdu, práce ekvivalentní klepání na dveře. Až na to, že já hodlám prohledávat břeh řeky, abych našla masožravého koně.
str. 71

Alex tak jak ji známe z prvního dílu se moc nezměnila. Je pořád stejně paličatá a pořád má plno problému. Teď se k těm problémům navíc přidal i její milostný život. Bráno podle abecedy, nejdřív Death.
http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=4bAgO6MTIdpCQM&tbnid=aFJIgZrruA4DNM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fhumanitysdarkerside.com%2F2012%2F08%2F03%2Fprice-kalayna-alex-craft-series%2F&ei=Ty_cUpzXFMmTtAbFoIDIBg&bvm=bv.59568121,d.Yms&psig=AFQjCNHVktDl2snuaNDDwOUCvGbmtHCC3g&ust=1390248128655192I když jí vyznal svoje city, Alex si není jistá, co k němu cítí ona, i když do něj byla zabouchnutá v pubertě. Otázka je co se změnilo, jestli ty city zmizely, nebo se teď objeví, možná ještě silnější. Navíc nezná ani jeho pravé jméno a nic o něm neví. Ale to je problém i s mužem #2, Falinem. I když jí pomohl s případem, několikrát jí zachránil život, není si jistá, jesli mu může věřit. Tomu ani nepomáhá fakt, že je milencem Zimní královny. V momentě, kdy se jí vrátí do života, je odhodlaná být na něj naštvaná a držet si odstup. Je ale jen otázkou, jak dlouho jí to vydrží.
Celý tenhle milostný trojúhelník, a započítáme-li i Zimní královnu, tak čtyřúhelník, mě začíná celkem štvát. Ne že bych Alex vinila, vybrat si je těžké, mně osobně je sympatičtější Falin, ale Alex zjevně hodně tíhne k Deathovi... musíme holt počkat, jak se to vyvrbí. Nebo lépe řečeno, jak to autorka vyřeší, a já doufám, že to nebude smrt jednoho z nich...

"Chystáš se do války? Vážně si nechceš přibalit i útočnou pušku?"
Vzhlédl od tašky. "Už ses seznámila s Alex Craftovou, že ano?" Zapnul zip tašky.
"Neměla bych taky dostat zraň?"
"Toho dne se dožít nechci." Popadl sako a přetáhl si ho přes ramenní popruh. "Máš dobrý nůž," řekl a pokývl směrem k mé botě, v níž jsem ukrývala dýku.
"Byl to dárek."
"O tom nepochybuji. Pokud chceš mít dýku, musíš vědět, jak ji použít."
Zamračila jsem se. "Vím, jak ji použít. Vrazím ten ostrý konec do někoho, kdo se mi moc nezamlouvá."
str. 185

http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=a_0QHbuIk1RSPM&tbnid=fD3iCLBl28r0mM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.deviantart.com%2Fmorelikethis%2F80596970&ei=0y7cUvzDDYqctQaw-YHACQ&bvm=bv.59568121,d.Yms&psig=AFQjCNHQ64w-hjwVI8_g3oePzSgAX7Wumw&ust=1390248013538846Na knížku jsem se hodně těšila. V momentě, kdy jsem ji uviděla v knihovně jsem ji chňapla a byla odhodlaná ji přečíst co nejdřív. Rozečetla jsem ji ještě ten večer, ale čas nebyl mým přítelem a já ji musela na čtrnáct dnů odložit. Proto jsem ji potom začala číst úplně od začátku, ale to vůbec nevadilo, protože tahle knížka je skvělá. Dialogy mezi postavami byly vtipné a měly spád. To ale i celý děj a mně se moc líbilo, že tenrokrát o něco víc zavítali do světa fae. Alex se musí  vypořádat s dědictvím své krve a já doufám, že v příštím díle toho bude ještě víc. Dle mého si knížka plně zaslouží 9/10.

You May Also Like

0 komentářů