Mám přečteno: Milenec z temnot/ Bratstvo černé dýky 1

by - října 27, 2011


Název: Milenec z temnot
Autor: J. R. Ward
Série: Bratrstvo černé dýky
Díl: 1.
Nakladatelství: Baronet
Vydáno: 7, 4, 2010



 

 

Kolem a kolem...


Úvodní díl cyklu Bratrstva černé dýky nás přivádí do temných uliček Caldwellu, kde zuří válka mezi upíry a jejich odvěkými nepřáteli bezduchými.
Wrath je vůdcem bojovníků Bratrstva a taky králem celé upíří rasy, které odmítá vládnout. Když byl malý, bezduší mu povraždili rodinu. Wrath tedy pojal válku mezi upíry a bezduchými jako osobní vendetu. Nesoustředí se na nic jiného kromě války. Poté, co jeho přítel a bratr Darius zahyne, má však i jiné starosti. Darius po sobě zanechal polokrevnou dceru a Wratha žádá aby jí pomohl přejít proměnou a postaral se o ni.
Beth pracuje v Caldwellských novinách, bydlí v průměrné městské čtvrti a její život se jí zdá být až příliš nudný a jednotvárný… přeje si zažít nějaké dobrodružství. To ještě ale neví, že osud jí jedno velké dobrodrudružství připravil…

Autorka


 Tato série je dílem úspěšné americké autorky J. R. Ward, která již řadu let píše paranormální romance pro dospělé. Bratrstvo černé dýky je zatím její nejúspěšnější. V této knize a vlastně i sérii se pokusila spojit napětí s vášní, což se jí povedlo přímo bravurně.Co také očekávat od knihy, která má v názvu slovíčko milenec, že ? Nečekejte ovšem že se jedná o nějaký obyčejný román s klasickou zápletkou. Kniha je velmi originální, děj se dovídáme z pohledu několika postav, dokonce i z pohledu bezduchých. Ward se nebojí radikálních událostí, což nám mimo jiné dokazuje již v první kapitole.



Série má nyní deset dílů a pořád si zachovává svou originalitu. Články s informacemi o dalších dílech se pokusím přidat co nejdřív. Ráda bych vám podala objektivní hodnocení této knihy i celé série, ale to není možné, protože tyhle knížky patří mezi moje nejolblíbenější a říct že jsem jimi posedlá, by byl slabý výraz. Každopádně knížku můžu doporučit všem kdo hledají nějaké napínavé odpočinkové čtení. Jestli ale očekáváte od knížky hodně bojů, jste na omylu, napětí v knížce je to ano, ale ne v takové míře, pro někoho by mohl být problém i velké množství sexuálních scén. Každý se k tomu staví jinak, ale ani to knížce na ničem neubírá.
Knížce dávám 7/10 a jdu číst další díl :)




Já mám doma všechny knížky série, některé i anglicky a ty co u nás ještě nevyšly mám přelouskané jako e-booky. Takže - nenechte se odradit obálkami, které bohužel v tomto případě nedopadly nijak slavně a dejte se do čtení. Protože tyhle knížky za to opravdu stojí.

You May Also Like

3 komentářů

  1. Nedokážu ani říct, kolik jsem toho o téhle sérii četla. Kamarádka má právě tenhle díl půjčený, tak se na něj taky pak vrhnu. Totiž hned co dočtu těch 15 knih, co čeká na přečtení :D A náhodou ty obálky nejsou zas tak strašné :) (když uvážíme, že jsou od Baronetu... :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Bratrstvo prostě miluju :D jako to jsi asi neviděla obálku 7. dílu... některé jsou celkem ucházející, ale ty ostatní... škoda mluvit :D Naštěstí se nám teď Baronet dost polepšil, co se týká obálek a navíc u něj vychází dost zajímavých titulů.. :) :D

      Vymazat
  2. Na tuto sérii se odhodlávám celkem dlouho, nikdy jsem nevěděla, zda si to mám přečíst. Na bojové scény moc nejsem, tak si to velmi ráda přečtu a jsem zvědavá, jaký bude můj pocit po přečtení ;).

    OdpovědětVymazat