RC Review: Temná akademie - Vyvolení

by - dubna 01, 2012

Autor: Gabriella Poole
Originální název:
Darke Academy: Secret Lives
Série: Temná akademie
Díl: první

Počet stran: 256
Nakladatelství: Fragment 
Vydání: 3/2012

Anotace:


Darkova akademie je škola jako žádná jiná. Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...
Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení - skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít. 




O co vlastně jde?


Cassie je chudá dívka z Anglie, která získala stipendium na prestižní škole - přímo na Darkově akademii. Cassie už první den pozná, že na školu nepatří a ostatní studenti jí to také dávají okatě najevo.
"Stipendistka" Cassie zažívá na akademii perné časy a snaží se přijít na tajemství, které akademie skrývá.
Totiž, spolek Vyvolených, krásných, chytrých, bohatých a mocných studentů, kteří v podstatě řídí školu, ulívají se z vyučování a odcházejí si z hodin kdy se jim zlíbí, to přeje není jen tak a nebyla by to Cassie, aby na tu záhadu nepřišla. Všechno není ale takové, jak se může zezačátku zdát, a Cassie se musí rozhodnout, jestli přijme pomoc svých přátel a ohrozí je tak, nebo jestli se do toho pustí na vlastní pěst.


Postavy...

Cassie vyrostla v sirotčinci ale prošla si i několika pěstounskými rodinami, tak není divu, že když přijede na luxusní akademii, která je pro tento semestr umístěná v Paříži, (akademie se totiž každý semestr stěhuje na jiné místo) je okouzlená krásou a luxusem, kterým akademie oplývá.
Počáteční nadšení okamžitě zmizí, když se seznámí se svými budoucími spolužáky, kteří jí dávají "vyžrat", že ona je chudá a bezcenná, kdežto oni jsou bohatí a oblíbení.
***

"Ty si myslíš, že jsi lepší než my, že?"
Tak tohle nečekala. "Počkej, ty..."
Isabella jen mávla rukou. "Já vím, já vím. Musela jsi tvrdě pracovat, aby ses sem dostala, bla, bla, bla. Víš, co ti řeknu, ty jedna domýšlivá stipendistko? Ty sis tu svoje místo musela zasloužit, ale někteří z nás si ho koupili!" 
str. 31
***

str. 50

Cassiinou průvodkyní po škole a dá se říct i nejlepší (možná spíš jedinou) kamarádnkou se stane Isabelle. Je bohatá, má sebestředné manýry, ale jinak je na snoba a "rozmazlenýho fracka" celkem fajn, takže se ani nedivím Cassie, že se s ní skamarádila. Isabelle prostě nejde mít nerád...

Další tajemnou postavou je Jake. Potuluje se v noci po chodbách a někoho, nebo něco špehuje. Ne, že by to Cassie nedělala taky, ale Jakovi nevěří. Až po lepším seznámení se s ním spřátelí a stanou se z nich spojenci, kteří se, ač každý z jiných důvodů, snaží přijít na tajemství Darkovy akademie.









_______________________________________________________________________

You May Also Like

2 komentářů

  1. Nejdříve mi to šíleně připomínalo první díl Akademie Evernight.. Ale nakonec, jak čtu, by to vůbec nemusela být špatná kniha. :) Takže si ji možná pořídím a pokud ne, tak si ji pučím z knihovny. :)
    P.S.: pěkně napsaná recenze. Popravdu první,c o jsme an tuhle knihu přečetla. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Temná akademie je podle mě super knížka na léto k vodě jako oddechové čtení. Myslím že nenadchne, ale ani neurazí. Pro mě to byla průměrná knížka, která se hezky četla a na jejíž pokračování jsem vlastně i celkem zvědavá, tak doufám, že se mi třeba bude líbit i o trošku více :)

    OdpovědětVymazat