Review: Nebezpečná láska

by - června 05, 2012

Název: Nebezpečná láska
Autor: Kateřina Petrusová
Díl: 1.
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 376
Vyšlo: 2/2012

Anotace:

Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?


Česká autorka...

 Abych se přiznala, tak tohle bylo poprvé, kdy jsem kromě po dlouhé době vzala do ruky knížku od české autorky. Když nepočítám povinnou školní četbu a Odstíny života od Lusy Adams a dívčí romány, co jsem četla dřív, nejsem si jistá, jestli tohle není jedna z mála knížek od českého autora, co jsem četla.
Kateřinu Petrusovou možná někteří známe z povídkové stránky Bez hranic, kde píše pod přezdívkou Nebraska (já od ní mám přečtené všechny povídky :D). Nebezpečná láska vlastně nebyla nejdřív vůbec Nebezpečná láska. Původně to totiž byla povídka Malí kluci vousy nenosí a autorka postupně vkládala kapitolky povídky na internet.
Kateřina s přestávkami píše už skoro patnáct let a pokud o ní chcete vědět víc, tady najdete její oficiální stránky.
Navíc na svých FB stránkách Kateřina nedávno psala, že druhý díl Nepřítel nepřítele posílala do nakladatelsví. Tak co, myslíte, že se dočkáme dalšího dílu? Já jsem určitě pro...

*

Knížka začíná ve chvíli, kdy mladé ošetřovatelce Paige zemře pacient, o kterého se stará. A jelikož Paige přistupuje k pacientům jakoby byli z její rodiny, je z toho dost špatná, tak si dá závazek, že už se nesmí na své pacienty tak upínat. Odhodlá se jít si najít novou práci a její bývalý zaměstnavatel ji doporučí do rodiny bohatého podnikatele, kde by se Paige měla starat o jejich malého syna.
Jenže když Paige přijde na pracovní pohovor a zjistí že Michael je dospělý muž s duší dítěte je dost překvapená. A to ještě netuší, že její život se otočí o tři sta šedestát stupňů a nabere obrátky. Dostane se do situací, do kterých by si myslela, že se nikdy dostat nemůže. Přemýšlení o tom, jestli jsou její šéfové opravdu mafiáni a co se stane, až se Mikee zase "probudí" může být někdy trochu nebezpečené....

Michael ale i  čtyřletý Mikee vévodí celému příběhu a pokud si ho nezamilujete, máte můj obdiv.Další, kdo zapadl do mého repertoáru oblíbených postav byl  Michaelův starší bratr Robert. Měla jsem z něj dojem, že by dokázal zorganizovat zeměkouli a ani by mu to nedalo moc práce.
Jedna z mála postav kterou nemusím je Alessa alias Kobra. Tu babiznu vážně nemám ráda!

Hrozně ráda bych se víc rozepsala, a prozradila toho víc, ale nebudu vám spoilerovat a připravovat vás o ty úžasné momenty. Já jsem se někdy smála jako šílená (vzhledem k tomu, že jsem četla knížku více méňe ve škole ve vyučování, tak mi byla i několikrát zabavena), a jindy jsem otáčela stránku za stránkou celá nedočkavá, co bude dál.

Moje hodnocení:

 Jak jsem už napsala, knížku jsem moc podcenila a za to, že jsem tak odkládala její přečtení bych si nejradši nafackovala! (Jo, myslím to vážně!)
To, že autorka je češka poznáme už po pár stránkách, protože si krásně hraje se slovy a knížka je tak úžasně čtivá.
Ale co už, knížku bych mohla vychvalovat až do nebe a stejně si nejsem jistá, jestli by to stačilo. Dávám jí zasloužených 10/10 a doporučuju k přečtení. Protože je to fakt bomba!

You May Also Like

3 komentářů

  1. Jo, je to skvělá kniha :) Četla jsem hned jak vyšla a doporučila i mamce, ona takovéhle romanťárny může :D Akorát bych uvítala víc té akce a toho mafiánství...

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku jsem ještě nečetla, ale už jsem o ní hodně slyšela :) a musím přiznat, že jsem byla překvapená, že autorkou je češka (ani nevím proč) :D
    Příběh této knihy vypadá moc zajímavě a já jen doufám, že si ji budu moct brzy přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knihu jsem slyšela pravděpodobně jenom samou chválu.Kniha mě zaujala i tím,že je od české autorky. Ráda bych si ji určitě někdy přečetla :)

    OdpovědětVymazat