Vychází červen 2012

by - června 01, 2012

Tak, konečně  jsem sepsala co vlastně vychází v červnu. A jsem celkem mile překvapená nakladatelstvím Baronet. Hoodně zajímavých titulů a ještě k tomu pěkné obálky. 

Každopádně ale mými knihami měsíce června budou Anita Blake 10 a Pod nekonečnou oblohou. Na tyhle knížky se fakt těším... :)




Název: Dnem i nocí
Autor: Gwen Hayes 
Série: Falling Under
Díl: 1.
Počet stran: 344
Nakladatelství: Baronet
Vychází: 27.6.2012

Anotace:
Sedmnáctiletá středoškolačka Theia se jedné noci stane svědkem něčeho zvláštního -- kolem jejího okna se snese z oblohy hořící člověk. Začne se s ním setkávat ve svých snech, v nichž se za ním vydává do podsvětí, ale i ve dne, protože z Hadena se stane její spolužák. Haden, poloviční démon, který má v budoucnu převzít vládu nad podsvětím, se do světa lidí původně vypravil pro nevěstu. Vybral si Theiu, ale nepočítal s tím, že ho setkání s ní začnou měnit a že pozná skutečné city. Přehodnotí sice svůj původní záměr, ale je tu ještě jeho matka, krutá a bezcitná vládkyně podsvětí, pro niž změna plánů nepřipadá v úvahu. Nastane proto boj – boj o svobodu, o lásku, o duši a někdy i o holý život

*

Název: Hlad jako žádný jiný
Autor: Kresley Cole
Série: Nesmrtelní za soumraku
Díl: 1.
Počet stran: 488
Nakladatelství: Baronet
Vychází: 27.6.2012

Anotace:
Vlkodlak Lachlain MacRieve je už víc než sto let týraným vězněm upírů. Jednoho dne vycítí, že se objevila žena, která byla stvořena pouze pro něj. Využije chvilkové nepozornosti trýznitelů, vysvobodí se z okovů a vydává se na cestu do Paříže. Tam sice stopu ztrácí, ale nenechá se odradit a hledá svou vyvolenou ženu dál. S hrůzou zjišťuje, že je jí upírka Emmaline Troyová. Lachlain ovšem netuší, že Emma je napůl upírka, napůl valkýra. Unese ji k sobě domů, do Skotska. Při společném životě pak poznávají nejen jeden druhého, ale i každý sám sebe. Plachá a bázlivá Emma se proměňuje v silnou ženu, která ví, co chce. Lachlain je původně odhodlaný, že ji prostě přiměje k tomu, aby žila po jeho boku, ale ve hře zdaleka nejsou pouze jeho přání. Upíři navíc zjistí, kdo Emmaline je, a chtějí ji získat pro sebe…

*

Název: Upírská střední - Druhák
Autor: Douglas Rees
Série: Upírská střední
Díl: 2.
Počet stran: 248
Nakladatelství: Baronet
Vychází: 27.6.2012



Anotace:
V dalším pokračování zábavné Upírské střední se ke Codymu stěhuje jeho bratranec Turk a obrátí mu život vzhůru nohama. Naděje na klidný druhý rok na střední škole Vlad Drakul jsou okamžitě zničeny. Turk je skvělý malíř s obrovským egem. Svým postojem si proti sobě okamžitě poštve všechny upíry, zvláště temného, uzavřeného Gregora. Vše se však změní, když Turk narazí na opuštěný mlýn z osmnáctého století v zapomenuté čtvrti Crossfield a okamžitě místo prohlásí za své nové umělecké centrum.
Ačkoliv leze Codymu bratranec zpočátku na nervy, z vlastních skrytých důvodů pomáhá Turkovi uskutečnit jeho sen. V Crossfieldu se však nachází mnoho tajemství a záhadná upíří armáda zvaná Merciané udělá vše proto, aby zůstala bezpečně ukrytá. Vyzvat Merciany na souboj bude stát Codyho spoustu odhodlání a odvahy.
*

Název: Vzkříšena za úsvitu
Autor: C. C. Hunter
Série: Údolí stínů
Díl: 2.
Počet stran: 432
Nakladatelství: Baronet
Vychází: 20.6.2012

Anotace:
Vkročte podruhé do světa Údolí stínů, do tábora, který pomáhá mladým lidem najít sebe samy a vypořádat se se svým zvláštním… nadáním. Jakmile se tam jednou dostanete, nikdy na to nezapomenete – a už nikdy nebudete stejní!
Od chvíle, kdy Kylie přijela do kempu v Údolí stínů, si kladla stále stejnou otázku: Kdo vlastně jsem? Obklopena samými upíry, vlkodlaky, vílami a čarodějkami touží zjistit, jaké jsou její nadpřirozené schopnosti… a jak svůj nově objevený neobvyklý talent využít. Teď k tomu má opravdu velkou příležitost! Zjevuje se jí totiž další duch, který tvrdí, že někdo, koho Kylie dobře zná – a miluje –, ještě před koncem léta zemře. Kdyby jen ale věděla, koho má vlastně zachránit a jak…
*

Název: Pasti ze záhrobí
Autor: Charlaine Harris
Série: Cyklus Harper Connelly Mysteries
Díl: 2.
Počet stran: 304
Nakladatelství: Baronet
Vychází: 20.6.2012

Anotace:
Harper Connellyová je dívka nadaná zvláštní schopností odhalovat místa, kde spočívají těla mrtvých osob, a určovat, jakým způsobem zemřely. Neumí však určit, kdo zavinil jejich smrt. Na starém hřbitově v Memphisu vycítí tělo, které leží v nesprávném hrobě. Postupně vyjde najevo, že jde o ostatky oběti únosu – dvanáctileté pohřešované dívky Tabithy orgensternové, kterou se Harper neúspěšně snažila najít už o dva roky dříve v Nashvillu.
Policie usoudí, že Harper a její nevlastní bratr bratr Tolliver, který je sestřiným spolupracovníkem a zároveň osobním strážcem, jsou do zločinu nějak zapleteni. Ve snaze očistit své jméno se oba mladí lidé pouštějí do pátrání po skutečném vrahovi na vlastní pěst.
*

Název: Pod nekonečnou oblohou
Autor: Veronica Rossi
Série: Nebe
Díl: 1.
Počet stran: 328
Nakladatelství: Knižní klub
Vychází: 19.6.2012

Anotace:
První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.

*

Název: Kruh ohně
Autor: Michelle Zinková
Série: Proroctví sester
Díl: 3.
Počet stran: 408
Nakladatelství: Knižní klub
Vychází: 1.6.2012

Anotace:
Lia se vydává na nebezpečnou cestu za chybějícími stránkami Proroctví a pátrá po zbývajících klíčích, pomocí nichž by mohla zavřít Bránu, a zabránit tak příchodu Samaela na tento svět. Sama to ale nezvládne. Podaří se jí přesvědčit sestru Alici, která stále více podléhá zlu, aby jí pomohla? Obřad musí být vykonán v den slunovratu a čas rychle utíká… Ohromující závěrečný díl „gotické“ fantasy trilogie z Ameriky 19. století.

*

Název: Narcis v řetězech
Autor: L.K. Hamillton
Série:Anita Blake
Díl: 10.
Nakladatelství: Epocha
Vychází: vyjde v červnu

Anotace:
Anita se vrací do St. Louis, konečně připravená čelit oběma mužům svého života a vyrovnat se s vlastní mocí. Netuší však, že několik měsíců, které strávila mimo město, narušilo rovnováhu sil nejen v upíří komunitě, ale i mezi skupinami kožoměnců. Je zapotřebí stvrdit triumvirát moci, jenž tvoří společně s upířím vládcem města Jean-Claudem a vlkodlačím králem Richardem, než dojde k nenapravitelným škodám – pokud k nim už nedošlo. Ale zatímco politické záležitosti se napravit dají, s citovými pouty to není zdaleka tak snadné, zvlášť když do Anitina života nečekaně vstupuje další muž a spolu s ním nová výzva, která může ohrozit samu Anitinu lidskou podstatu…


*

Název: Kde je vlk, tam je hra
Autor: Lisi Harrison
Série: Monster High
Díl: 3.
Počet stran: 246
Nakladatelství: CooBoo
Vychází: 18.6.2012

Anotace:
Clawdeen Wolfová byla vždycky trochu ve stínu všech svých šesti bratrů, ale teď se konečně dostane na výsluní díky oslavě svých sladkých šestnáctin. Ovšem po zveřejnění Mého souseda ghúla se rodina Wolfových musí schovat v lesích. A to Clawdeen ani trochu netěší, protože teď musí tvrdnout v rodinném penzionu se svými nudnými bratry, dokud se neobjeví Lala, aby jí dělala společnost. Ale zdá se jí to, nebo její kamarádka flirtuje s Claudem?!

*

orig. obálka
Název:Ples mrtvých dívek
Autor: Rachel Caine
Série: Upíři z Morganville
Díl: 2.
Počet stran: 300
Nakladatelství: Broklion
Vychází: červen 2012


Anotace:
Sedmnáctiletá Claire si čím dál lépe dokáže poradit s životem v Morganville - městě, kterému vládnou upíři. Se svými spolubydlícími také vychází velmi dobře, přestože nejsou tak úplně živí. A začíná se i bavit - dokonce dostane pozvánku na studentský ples. Když ale zjistí, proč byla pozvána, začne se k smrti bát...

*

Název: Dva meče
Autor: Karolina Limrová
Díl: 2.
Nakladatelství: Host
Vychází: červen 2012

Anotace:
V ulicích Minneapolis řádí chladnokrevný vrah. Zanechává po sobě oběti, které nesou zjevné stopy mučení. Zatímco policie marně hledá jakoukoli stopu, lovci upírů vědí velmi dobře, s kým mají tu čest. Ví to i Daniel Phillips, ve dne řidič taxíku, v noci neúnavný lovec samotář, jehož do Minneapolis zavedla nešťastná láska. A ví to také Selena Torresová. Je silná, neohrožená a její touha po spravedlivé odplatě je účinnější než jakákoli zbraň. Selena Torresová však porušuje po staletí dodržované tradice. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena, která je slepá. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena, která je… upír.

You May Also Like

0 komentářů