Vychází červenec 2012

by - června 30, 2012

 A copak nám to vychází v červenci?

P.S. Měla vyjít i kniha Patrick Ness - Válka Hluku (poslední díl triologie Chaos), ale na stránkách nakladatelství Jota jsem našla, že kniha by měla vyjít až 8,8,2012

 *

Název: Temná horečka
Autor: Karen Marie Moning 
Série: Horečka
Díl: 1.
Počet stran: 352
Nakladatelství: Jota
Vyjde: 4,7,2012

Anotace:
Mac je obyčejná holka z malého jižanského města, která se stará především o nehty a dokonalé opálení. Její bezstarostný život ale trvá jen do chvíle, kdy najdou tělo její mrtvé sestry, která jí stačila v hlasové schránce zanechat podivný vzkaz...

Ve snaze přijít tajemství na kloub vyráží do Dublinu, kde nachází sestřin rozházený byt a množství stop. Postupně se zaplétá do přediva klamu a lží a zjišťuje, že je stejně jako její mrtvá sestra obdařena zrakem, jímž dokáže nahlédnout do světa, který zůstává ostatním lidem utajen. Zajímá ji jediné: najít knihu, která možná stála její sestru život a může přivodit zkázu celému lidstvu.
 *
Název: Volání netvora
Autor: Patrick Ness
Počet stran: 216
Nakladatelství: Jota
Vyjde:18,7,2012

Anotace:
Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám.
Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. A překvapivě si chce... povídat! Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?
*
orig.obálka
Název: Démon z Hex Hall
Autor: Rachel Hawkinsová
Série: Hex Hall
Díl: 2.
Počet stran: 248
Nakladatelství: Knižní klub
Vyjde: 26,7,2012

Anotace:
Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit... Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?
*
Název: Poslouchej!
Autor: Sarah Dessenová
Počet stran: 384
Nakladatelství: CooBoo
Vyjde: konec července

Anotace:
Ještě vloni byla Annabel holka, co má úplně všechno – nebo aspoň tuhle roli hrála v televizní reklamě na Obchodní dům Kopf. Letos nemá nic. Nejlepší kamarádka Sophie ji opustila, rodinné štěstí ničí anorexie starší sestry a ve školní jídelně si není ke komu přisednout. Dokud nepotká Owena Armstronga. Vysoký, výrazný a hudbou posedlý Owen je polepšený mizera odhodlaný říkat lidem pravdu. Možná by Owen mohl Annabel pomoct vyrovnat se s tím, co se jí přihodilo tu noc, kdy se Sophií přestaly být kamarádky.
 *
Název: Pro hrst amuletů
Autor: Kim Harrison
Série: Rachel Morgan
Díl: 4.
Nakladatelství: Fantom Print
Vyjde: červenec 2012

Anotace:
Krutá noční stvoření, plížící se Cincinnati, čarodějku a lovkyni hlav Rachel Morganovou nenávidí. Zvěsti o její nové zálibě v temném umění poutají pozornost jak nemrtvých, tak i lidí. Všichni touží po jediném – Rachel ovládnout, dostat ji do postele a zabít. Nicméně ne nutně v tomto pořadí… Nečekaně se vrací i Rachelin lidský milenec, který ji opustil a jehož teď dostihly hříchy minulosti. A pronásledují ho kruté bestie, připravené zničit Díru i všechny v ní, když to bude nutné, které touží po tom, co má Nick ve svém vlastnictví. Rachel ví, že se nesmí příliš vzpouzet, jinak jí hrozí věčné utrpení v rukou pomstychtivého démona. Přesto je nucena jednat. Poprvé za tisíciletí se totiž sbírá smečka odhodlaná pustošit a vládnout. A najednou je v ohrožení víc než jen Rachelina duše.
 *
Název: Tanec s carevnou
Autor: Petra Neomillnerová
Série: Tina Salo
Díl: 6.
Počet stran: 220
Nakladatelství: Broklion
Vyjde: červenec 2012

Anotace:
"Připravuje se"

You May Also Like

2 komentářů

  1. Bezva, další Tina Salo! Bych si měl doplnit další knížky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Tinu se chystám už celkem dlouho, ale vzhledem k tomu, že za tenhle měsíc jsem si objednala 4 knížky, tak Tina bude muset počkat na někdy jindy... :D

      Vymazat