Mám přečteno: Nick a Norah - až do ochraptění

by - září 24, 2012

Autor: David Levithan, Rachel Cohnová
Počet stran: 199
Nakladatelství: CooBoo
Vyšlo: 2012


Anotace:
Můžeš na pět minut předstírat, že jsi moje holka?“ ptá se Nick Norah, když mezi návštěvníky klubu uvidí svou bývalku. A právě takovým klišé začíná příběh dvou mladých lidí, jejichž životní cesty se náhle protnou a trochu kodrcavě pak spolu pokračují. Nick je basák a jediný hetero v punkové kapele plné gayů. Norah je dívka, která má pocit, že víc problémů by nedokázal řešit ani tým specialistů v pentagonu. A jediná společná noc v New Yorku. A najdete v ní všechno – zoufalství, touhu, odpuštění, zklamání. Jsou tu rodiče, s kterými je nutné nějak vyjít, jsou tu přátelé, s nimiž vyjít je někdy těžší než zdolat Mt. Everest. A je tu kluk a holka, kteří pro jednou nechtějí nic jiného než být sami sebou, nepředstírat, na nic si nehrát, ani se snažit s kýmkoliv vyjít. A je tu láska, vztek a nekonečný seznam písniček. A je to příběh, který si prostě musíte přečíst. 


Tohle bude opravdu krátké. A ne moc pozitivní.

Nejdřív možná pár slov k tomu, že tenhle žánr obvykle nečtu a vlastně ani nevím, co mě přimělo v knihovně po knížce sáhnout, nejspíš nějaké chvilkové pomatení.
Knížka mi vůbec nesedla, celkově příběh ani styl, kterým to bylo napsané.Citové výlevy hlavních hrdinů na několik stránek byly místy až přemrštěné a já otáčela stránky, aniž bych si je přečetla.
Jediná věc, kterou shledávám pozitivní je psaní z obou pohledů hlavních hrdinů. To, že se Nick a Norah ve vyprávění střídají a vidět to z rozdílných perpektiv bylo celkem zajímavé.
Vlastně jsem knížku ani pořádně nedočetla, ale od nějaké 170 strany jenom v rychlosti prolistovala, abych věděla jak to skončí.
Vážně mě to nebavilo a nevím, kdy naposledy jsem četla něco tak... nudného? to ne, knížka je místy vtipná a já se opravdu smála... otravná? možná. Ale spíš bych řekla že zmatená. Knížka se odehrává v podstatě za jednu noc a já měla místy pocit, že byla taky za jednu noc napsaná.
3/10 a sbohem...

btw. když jsem hledala nějaký obrázek, narazila jsem i na film, momentálně ho stahuju a jsem na něj celkem zvědavá...

You May Also Like

2 komentářů

  1. tak pak dej vědět jestli byl film lepší než kniha :)

    btw. novej dess jo? :D já sem si nejdřív říkala, že jsem asi cvakla na nějakou jinou stránku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak film byl děs a běs... to knížka je desetkrát lepší... :D

      jo, novej dess, chtěla jsem něco podzimního :D :

      Vymazat