Mám přečteno: Krásná katastrofa

by - května 12, 2013

Autor: Jamie McGuire
Série: Beautiful
Počet stran: 376
Vazba: Hardback
Nakladatelství: Fortuna Libri
Vyšlo: 3/2013

Anotace
Strhující milostný příběh
Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…
On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨*¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Moje první knížka new adult... a musím říct, že je absolutně šílená. V tom dobrém slova smyslu.

Pokud jsem si u nějakých knížek říkala předtím, že je tam vztah prvních hrdinů jako na houpačce, bylo to proto, že jsem neznala tuhle knížku. Protože to, co se odehrává mezi Abby a Travisem... 


Bezprostřední pocit po dočtení knihy: Může mi někdo vysvětlit, co to bylo?! o.O

Abby se rozhodla začít znovu, v novém městě, v nové škole, kde ji nezná nikdo, kromě její nejlepší kamarádky Ameriky se vydaly dobýt vysokou a nastupují do prváku. Ty dvě spolu vyrůstaly a jsou jako sestry. 
Amerika si rychle našla přítele, kterého zbožňuje... má možná jen pár vad... a mezi ně patří i jeho problematický bratranec Travis, se kterým bydlí.

Travis je známý pro své výhry v nelegálních zápasech a jedno-nočními eskapádami se ženami. Je problematický, výbušný a Abby mu hned padne do oka. Má v úmyslu mít další zářez na pažbě, ale Abby má mozek a nehodlá být jen další z mnoha.
 Travis... to je kapitola sama pro sebe... Chvílemi jsem měla na tváři přiblblý úsměv, nad tím, jaké uměl být zlatíčko, pak mě začal vytáčet tím, co dělal Abby a nakonec jsem z něj měla pocit, že je to psychopat, protože takové posledlé chování není přece jenom normální. Možná tak, když jste Travis Maddox, ale ani to není omluva.

Abby jsem měla většinu knížky ráda, ale na konci jsem z ní byla... nevím přesně to slovo... otrávená není přesný...spíš jsem ji prostě nechápala, protože i když věděla, co chce, nechala si ubližovat a nic neudělala. Tohle je bohužel pro mě jedna z nepochopitelných věcí a asi se na tom nic nezmění. Má povaha je taková, že když si vytyčím cíl, jdu si za ním klidně i přes mrtvoly. Takže asi tak.

A když jsou spolu... s dovolením budu citovat Shepleyho, Travisova bratrance.
"Já bych rád, kdybyste si to vy dva s Travisem už do prdele vyřešili! Jste sakra jako tornádo! Když jste šťastní, tak je to láska a mír a motýlci. Když jste nasraní, vezmete s sebou ke dnu celej zkurvenej svět!"
str. 300

Celá knížka je napěchovaná akcí. Fakt že jo. Když jsem zjistila, že časové rozpětí je ROK, málem mi vypadly oči z důlků, protože někteří autoři by z toho zvládli udělat knížek klidně 5.
Takže nudit se rozhodně nebudete - i když to je vzhledem k Travisovi i tak statisticky vyloučený.
Já jsem knížku zvládla přečíst na jeden zátah během dne... prostě mě nechtěla pustit a já musela vědět, jak to dopadne.

Neměla jsem žádné nutkání shánět knížku v originále a čekala jsem na překlad. Po přečtení mi to ale nedalo a musela jsem nahlédnout. Byla jsem překvapená, jak se pěkně se překladatelka vypořádala v Holubičkou, alias Holu. 
Každopádně jednu věc nevydýchám. a to Matyku. S ypsilon musí být zvlášť drsná.

9/10. bylo by 10, kdyby nebylo toho konce. ten se mi prostě nelíbil. přišlo mi to moc... násilný? rychlý? možná. a já končím, protože už mi tohle všechno přestává dávat smysl. :)

You May Also Like

3 komentářů

  1. náhodou moc pěkná recenze :)
    matyka s y musí být asi opravdu vražedná :D :D
    PS: doufám, že mi knížku půjčíš 3:) :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. danke :D hej ká bych určitě tak drsnou matiku nezvládla :D no, když mi doneseš nějakou z těch mejch knížek, co máš doma, tak o tom popřemýšlím :D :P

      Vymazat
  2. Ty seč trdlo, recenze je skvělá :P A ten konec, no... byl.. ehm.. však víš :D Ale stejně jsem dala 10 bodů, protože Travis!

    OdpovědětVymazat