Review: Drakova přísaha

by - srpna 25, 2013

Autor: P.C. Cast - Kristin Cast
Série: Novely Škola noci
Díl: 1
Počet stran: 128
Nakladatelství: Knižní klub
Vyšlo: 3/2012

Anotace
Drakova přísaha je samostatná povídka přidružená k cyklu Škola noci, věnovaná osudům jedné z jejích postav, bojovníka a učitele šermu Draka Lankforda. Odehrává se v devatenáctém století a vypráví o zapuzeném synovi anglického šlechtice, jenž se stal upírem, odešel do Ameriky a poznal svou budoucí manželku Anastasii. To z lásky k ní kdysi odpřisáhl, že bude svou nezřízenou sílu krotit milosrdenstvím. To pod vlivem této přísahy daroval život podivnému havranovi s lidskýma očima. Avšak nyní – tváří v tvář událostem odehrávajícím se v současnosti – svůj slib odvolává a nahrazuje novým: že už nikdy nikoho neušetří...



V této povídce patřící k momentálně u nás vydané 10-ti dílné sérii Škola noci se autorky zaměřily na
jednu z vedlejších postav - a to na Draka Lankforda.

Je devatenácté století a mladý Bryan Lankford způsobil svému otci další problém. A aby předešel tomu, co by se mohlo stát, vydědí Bryana. K jeho štěstí je ale označen jako upíří mládě a vyplouvá vstříc novému životu v Americe.
Už jako mládě potkává profesorku kouzel a rituálů Anastasii, do které se zamiluje a která, jak všichni víme, se později stane jeho ženou.

Vzhledem k tomu, že tahle knížka se řadí do cyklu Škola noci, byla jsem nesmírně překvapená, jak moc se mi to líbilo. Ona je tu totiž jedna velká výhoda. Vlastně dvě -  není tu mnou tolik nenáviděná Zoey a je to krátké. Jen 8 kapitol a epilog a to je právě výhodou této knížky - ono se totiž pořád něco děje.
Celá knížka je doprovázená krásnými kresbami, což mi přišlo nutno podotknout a dvě co jsem našla na internetu jsou i u této recenze.
Střídají se pohledy Anastasie, Draka a hlavního padoucha Biddla, se kterým byste se měli seznámit sami.

Co říct na konec? Snad jen, že mi bylo moc líto, že jsem knížku měla přečtenou tak rychle. I když jsem před čtyřmi lety nedala na Školu noci dopustit a ještě i teď připouštím, že ta série není úplně k zahození /chápejte, vyhoďte Zoey a bude se to dát číst/, teď, po tom, co už mám načteno se na to dívám mírně skeptickým a možná i znechuceným okem. Tohle byla pro mně nejlepší kniha z celé série /zvládla jsem to teda přečíst jen po 7. díl včetně/ a 8/10 si zaslouží.

You May Also Like

1 komentářů