Review: Nemožná holka - Adorkable

by - října 12, 2013

Autor: Sarra Manningová
Počet stran: 320
Vazba: Hardback
Nakladatelství: Knižní klub
Vyšlo: 8/2013


Anotace
Jeane Smithová je nesmírně osobitá, přemýšlivá, ale i nesnesitelná a drzá teenagerka, která se vyžívá v blogování a tweetování. Sama si na internetu vybuduje svůj svět (Adorkable) a získá statisíce fanoušků. Založí blog a následně lifestylovou firmu, která si získá celosvětovou popularitu právě díky Jeanině „ujetosti“.´Navzdory tomu všemu se zamiluje do Michaela,který však záhy neunese, že je pořád středem pozornosti Jeane, a nelíbí se mu její sebestřednost. Jeane se rozhodne odejít ze školy, přestat si všímat všech reálných lidí a soustředit se jen na svůj „adorkable“ svět. Dokáže však virtuální realita nahradit lidskou vřelost, lásku a porozumění?


       
"Buďte potrhlí!

Buďte magoři!
Jsem magor, tedy jsem."
Tohle je životní filozofie, kterou hlásá sedmnáctiletá Jeane Smithová. A že se jí to daří. Na Twitteru má přes půl milionu followerů a vede svůj úspěšný blog. Nejraději nakupuje v sekáčích a nosí co nejšílenější kombinace oblečení.
Problém nastane, když se jí začne líbit normální kluk, který chodí v masově vyráběným oblečení mezinárodních obchodních řetězců, geluje si vlasy a je třídní hvězda. Ona je vyvrhel.
Takže jak to bude dál? Je vůbec možné, aby něco takového fungovalo? Ani jeden z nich si to nemyslí, ale stejně -ať už je to cokoliv mezi nimi - v tom pokračují.

Jeane je velmi zajímavé stvoření. Je závislá na tweetování, bonbonech Haribo, kávě a ujetém oblečení. Plus k těm zvláštnostem připočítejte barvení vlasů na šílené odstíny.
 Michael Lee je normální. Nosí normální oblečení, má partu normálních kamarádů a vzorně se připravuje na maturitu plus ještě pomáhá doma.
Jenže v případě Jeane normální rovná se nudné a tak nechápe, co ji na Michaelovi přitahuje, tedy, opomenula jsem zmínit, že je sexy.
Nebylo moc momentů, kdy by se ti dva spolu dokázali normálně bavit, protože většinu času se prostě hádají. A ani jeden nechce ustoupit.

Hned jak jsem začala číst a poznávat Jeane, jsem byla zděšená. Vážně. A to zděšení pocházelo z mé částečné podobnosti s Jeane. Zaujala jsem tedy ke knížce jiný přístup a četla dál, i když se mi moc nechtělo, což dosvědčuje fakt, že přečíst ji mi trvalo skoro 14 dní.

Další věcí, která mi dost vadila, bylo to, že jsem knížce prostě nevěřila. Celá ta Jeanina sláva byla přemrštěná a zbytečně vygradovaná. Je mi jasné, že to dotvářelo část její osobnosti, ale pro mě to bylo velkým mínusem.
Dobrý naopak byl střídavý pohled obou hrdinů. Občas jejich uvažování bylo tak otravné, že jsem je chtěla vzít něčím po hlavě a za chvíli jsem radši jen vrtěla hlavou a otáčela další stránku, abych zjistila jak to bude pokračovat, načež mě naštvali a tak knížka putovala zpátky na poličku.
Nakonec jsem se rozhodla pro 7/10. S čistým svědomím tomu víc dát nemůžu, i když vím, že některým se knížka líbila a nedají na ni dopustit, mně prostě nesedla..


You May Also Like

2 komentářů

  1. Knížka vypadá dobře :) Snad si ji časem přečtu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplne skvelá kniha, veľmi ma bavila, bolo to niečo humorné a zaujímavé 8)

    OdpovědětVymazat