RC Review: Zakázaná přitažlivost

by - června 22, 2014

Autor: Kateřina Petrusová
Série: Bavettovi
Díl: 3.
Počet stran: 304
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo: 3/2014


Třetí díl Bavettových je tady. Tentokrát to není nikdo přímo z této mafiánské rodiny, ale kniha je zaměřena na bodyguarda Henryho a Emily.
Představme si trochu Emily. Tato mladá slečna je dcerou senátora a touží po samostatnosti. Proto uteče do New Yorku. Jenže i tam ji její otec dostihne a Emily dostane na výběr. Buď se může vrátit do rodného Denveru a žít relativně normální život/samozřejmě s pravidelnými kontrolami/ anebo může zůstat v New Yorku. S bodyguardem, kterého bude mít za zadkem při všem, co bude dělat.
Ale i tak je volba jasná. Emily zůstává v New Yorku spolu s Henrym, který má za úkol ji děsit a dostat co nejdříve domů. Ne, že by to fungovalo.
A pak se objeví problém. Tajný ctitel posílá Emily krvavé perverzní dárky a to přímo volá po osobním ochránci, ne?


Na Henryho jsem se moc těšila. Z předchozích dílů jsme se toho o něm moc nedozvěděli, kromě toho, že je velký, působí hrozivě ale zlý není. Teď autorka odkrývá jeho minulost, a pokud jste si mysleli, že vás nic nepřekvapí, myslím, že jste byli na omylu.
Emily. Je energická, vytrvalá a paličatá. To znamená, že když si něco vezme do hlavy, dejme tomu, že chce ulovit svého bodyguarda, můžete si být zatraceně jistí, že to dotáhne do konce. I kdyby druhá strana byla proti.
Jedna z věcí, co mi dost vadila bylo neustálé omílání jak je kdo starý. Když se to totiž objeví počtvrté na deseti stránkách, vážně si začnete klepat na čelo, co s nimi vlastně je.
A Henryho dilemata o tom, jak a jestli vůbec říct Emily o tom, kdo je, kdo byl, byly vážně k nezaplacení.
Ostatní postavy moc prostoru nedostávají. Občas se tam sice mihnou, ale jinak je příběh zaměřen na ústřední dvojici. Já jen doufám, že jednou se třeba dočkáme Kevinova příběhu. Třeba dostane na hlídání někoho lepšího, než uslintaného psa. (Přečtěte si a pochopíte :))

 Knihu jsem přečetla během jednoho dne - při cestě na Svět knihy do Prahy. Cesta vlakem pěkně

Věděli jste, že pracovní
název Zakázané přitažlivosti
byl "Nebruč, plyšáku!"?
plynula, stejně tak jako děj knížky, kdy se romantické pásaže střídaly s těmi dramatičtějšími okořeněnými napětím. Občas to sice vrzalo/a to nemyslím jen brzdy vlaku, ale četlo se to tak dobře, že jsem málem zapomněla vystoupit.
Následná euforie po dočtení knížky mě neopouštěla ani na druhý den. Ovšem po měsíčním ohlédnutí a podrobné analýze jsem se dobrala závěřu 9/10.

Nepomohly tomu bohužel ani dialogy, u nichž jsem se občas řezala smíchy, že se po mně všichni otáčeli a ani to, že jsem se potkala s Katkou, která je vážně úžasná. (Podepsala mi všechny knížky, dostala jsem i plno odznáčků a ještě si pokecala o připravované knížce Pekáč buchet.) :)

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Obrázky:
FB Kateřiny Petrusové
goodreads.com

You May Also Like

4 komentářů

  1. Celú túto sériu musím mať doma! Všade čítam len skvelé recenzie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych si tuto sérii moc ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě to přečtete, holky, stojí to za to :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna tuhle knihu jsem četla a musím říct, že je to příjemná oddechovka, jenž neurazí ale ani nenadchne. .. :) Nebo tak to alespoň beru já.

    OdpovědětVymazat