Review: Volání úplňku

by - července 23, 2014

Autor: Keri Arthur
Série: Strážkyně Riley Jenson
Díl: 1.
Počet stran: 224
Vazba: Pevná
Nakladatelství: FANTOM Print
Vyšlo: 7/2013



Riley Jensonová je dhampýrka, napůl vlkodlak a napůl upír. Spolu se svým dvojčetem Rhoanem pracuje pro Direktorium – instituci na pomezí armády a policie, která dohlíží na všechny nadpřirozené bytosti.
Zatímco Rhoan je strážce, což je ekvivalentem pro zabijáka, který řeší problémy v terénu, Riley zůstává jako administrativní pracovnice a holka pro všechno.
Ale objeví se problém a načasování už nemůže být horší. Je týden před úplňkem a u vlkodlaků nastává měsíční horečka. A jelikož u Riley převládá spíše její vlkodlačí já, sexuální náruživost se hlásí v plné síle, ještě štěstí, že má dva milence. Jenže Rhoan zmizel. A i když je horečka komplikací, Riley neváhá a je rozhodnutá bratra najít.
U jejích dveří se navíc objevuje sexy nahý upír, který si nic nepamatuje a trvá na tom, že Rhoan je jediný, kdo mu může pomoct. A aby to bylo ještě horší, při pátrání Riley narazí na podivné klony, které jí usilují o život a nejspíš mají prsty i ve zmizení jejího bratra.


http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=qAPHEiErnzjQAM&tbnid=Cb0MzOJpxNoiwM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.goodreads.com%2Fbook%2Fshow%2F2072153.The_Darkest_Kiss&ei=heXPU-btLMjoPLuugNAD&bvm=bv.71667212,d.bGE&psig=AFQjCNEWC3TErL1EVbfE5sZPmMMcNi4PJw&ust=1406220013823579 Riley je sympatická. Paličatá. Vzácný kříženec, a ne, že by ohledně toho byla spokojená, ale nemůže s tím nic udělat. Její loajalita a láska k bratrovi byla obdivuhodná. A velmi překvapivá byla její otevřená sexualita. I když mi bylo jasné, že jako vlkodlak se s tím nebude párat, to, jak otevřeně se to v téhle knize řešilo, mě překvapilo.
Bohužel, Rhoan tam první část příběhu vůbec nebyl a v té druhé byl celkem nevýrazný, ale i tak občas prohodil nějakou hlášku a snažil se být užitečný při řešení případu.
Rileyini milenci Talon a Misha si taky urvali kousek masa… obrazně i doslova. Ani jeden z nich mi nebyl sympatický, ale mezi nimi a Riley to opravdu jiskřilo a jejich vzájemná přitažlivost byla vykreslená velmi podrobně.
Svůj díl si ukradl nepopiratelně přitažlivý a hodně starý upír Quin. A ano, on je tím nahým upírem, co se Riley zjevil u dveří. Přišel, pomohl, vyspal se s Riley a odešel. Ale nemyslím si, že jsme ho viděli naposledy.

Co se týče překladu. Ehm. Některé věty byly přeložené tak doslovně nebo krkolomně, že jsem je musela přečíst dvakrát. A protože mě takhle série zaujala, zapátrala jsem a na autorčiných stránkách našla i výrazy australské angličtiny, které byly v knize použity a jejichž ekvivalenty se v překladu vytratily bůhvíkam.

Na to, že to byl první díl, tak to bylo celkem dobré. Sex byl ve světě vlkodlaků nevyhnutelný, ale v
tomto případě to naštěstí nešlo na úkor děje. Zápletka byla pěkně zpracovaná, autorka z ní vyždímala, co mohla a na konci nahodila kostičku, a my se tak můžeme těšit na pokračování.
Každopádně, pokud se na knížku chystáte, mám pro vás jednu důležitou radu. Nepřemýšlejte o tom, nebo zjistíte, že ta kniha je naprosto šílená a to ne v dobrém slova smyslu. A pokud nemáte rádi knihy, kde je sex, vyhněte se jí obloukem, protože když zrovna někdo s někým nespí, tak se o tom minimálně mluví.
Mně se ale knížka líbila. Dávám jí 7/10 a těším se na další díly, kde se doufám dozvíme i něco o křížencích a jejich potenciálu, protože tohle téma shledávám velmi zajímavým.

obálka: goodreads.com

You May Also Like

2 komentářů

  1. Ech tak k téhle knize se asi nikdy nedostanu...

    Tvůj blog byl přidán do nové tabulky obsahující knižní blogy a weby. Pokud máš nějaké otázky či reklamaci, tak se ozvy. Jakékoli změny prosím hlas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si zas brousím zuby na další díly... ale z knihovny... :D
      Beru na vědomí a děkuji :)

      Vymazat