Moje cesta k Anitě

by - srpna 12, 2014

 

V rámci re-readingu Anity Blake u Anette, do kterého jsem se přihlásila, a na který jsem až do ted kašlala (hanba na mě) jsem se rozhodla sepsat článek jak jsem se já poprve setkala s Anitou.

Bylo nebylo, byl krásný den, říjen 2011 (na přesnější časový úsek si nevzpomenu) a já poprvé vlezla do dospěláckého oddělení Prostějovské knihovny. 
Od mala jsem přečetla co se mi dostalo pod ruku. A když přišla upíří mánie, samozřejmě jsem u toho nesměla chybět. Stmívání, Akademie Evernight, Škola noci a Vampýrská akademie. Moje první upířiny, které mě ale velmi brzo omrzely a já začala hledat něco zajímavějšího a lepšího.
A tu jsem narazila na poličce na Anitu Blake. Byl to 2. díl a po chvíli hledání v katalogu jsem se dopídila i toho prvního, který byl nepochopitelně v jiné části knihovny. Šťastná jako blecha jsem si vykračovala domů s prvními dvěma díly.
 
Když jsem se pustila do prvního dílu, nestíhala jsem valit oči. Bylo to něco úplně jiného, zombíci! A zadky-nakopávající Anita! A samozřejmě Jean-Claude (slintá). Byl mým oblíbencem už od první stránky a z jeho pozice ho v mém srdci nedokázal vytlačit ani ten debilní vlkodlak (ano, nenávidím Richarda, jak jen to jde). Pak přišel Micah a plno přehodnocování. 
Každopádně přehled hodnocení jednotlivých dílů mám taky v plánu.
Teď zpět k mé cestě. Během měsíce jsem měla přečtené všechny knihy s Anitou, co byly u nás v knihovně (poslední byly Zápalné oběti). A tak jsem pátrala na internetu a zjistila, že v originále jich vyšlo mnohem, mnohem víc. Byla jsem velmi neústupná a po nějaké době jsem se dostala k fan překladům a později i k originálu, se kterým jsem bojovala dlouho. Já tomu totiž v té době skoro vůbec nerozumněla. A odradilo mě to tak moc, že jsem to zametla pod koberec. Skončila jsem u s tím a pokračovala jako hodná holka s výpůjčkami v knihovně.

Už dlouho si chci pořídit kompletní Anitu. Vloni k Vánocům jsem si dala pod stromeček 1. díl. Teď jsem v soutěži na dětech noci vyhrála Harlekýna. Znamená to, že doma mám 1. a 15. díl... teď ještě sehnat finance a dokoupit si ten zbytek.






You May Also Like

1 komentářů

  1. Jsem také veký fanda a držím palce ,aby se Ti to spnilo.Já se dopracovala k 14 dílu a na Harlekýna a ty ostatní se moc těším.:-)

    OdpovědětVymazat