Review: Jak zabít milionáře

by - srpna 30, 2014

Autor: Nancy Martin
Série: Blackbirdovy sestry
Díl: 1.
Počet stran: 192
Vazba: Pevná
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo: 10/2012



Nořina rodina patřila kdysi dávno k Filadelfské smetánce. Poté, co se její rodiče odstěhovali do slunného státu, dědictví bylo rozděleno mezi Noru a její sestry Emmu a Libby. Emma dostala uměleckou sbírku, Libby nábytek a Nora zdědila starou farmu a dluhy ve výši dvou milionů dolarů.
Zoufalá situace si žádá zoufalé činy, a proto byla Nora v jednatřiceti letech nucena upustit od života bohaté prominentky a najít si práci. Měla štěstí, zaměstnaná v novinách starého rodinného přítele Roryho, její náplň práce obsahuje chození na večírky a zahradní párty a následné sepsání článku do společenské rubriky.
Katastrofa na sebe nenechá dlouho čekat. Roryho tragická smrt rozčeří vody vyšší společnosti, obzvláště pak všechny šokuje zpráva, že šlo o vraždu.
Otřesená, ale odhodlaná, Nora se pouští do svého vlastního vyšetřování.



http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=Hlt4CYX4beGPSM&tbnid=0V_SXgGx_rL9AM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.vanityfair.com%2Fonline%2Fdaily%2Fsociety%2Findex4&ei=8BcCVNyTB5PsaOKagqAL&bvm=bv.74115972,d.bGQ&psig=AFQjCNGlWzfW9L3vj00EQgxvNMkMH5u8jg&ust=1409509724748032
Na první pohled se Nora jeví jako naivní mladá žena. No, na druhý pohled přijdete i na to, že je inteligentní a když si něco vezme do hlavy, tak i cílevědomá. Ovšem při prvních náznacích vypjaté situace omdlévá a ještě pořád nese špatně smrt svého manžela, i když uplynula už značná doba.
Ne zrovna ten typ hrdinky, které mám ráda. Ale i tak mi byla Nora celkem sympatická a postupem času jsem si ji oblíbila. Její dvě sestry Emma a Libby jsou její přesné opaky.
Emma je sexy, sebevědomá, a když něco chce, tak to taky dostane. Dřív měla našlápnuto k úspěšné kariéře jezdkyně, ale po autonehodě, při které zahynul její manžel, a ona byla zraněna, byla nucena od svého snu upustit.
Libby je ze tří sester nejstarší, preferuje bohémský styl života, možná proto, že ona jediná vyrostla v době, kdy Blackbirdova rodina nebyla ještě zruinovaná.
A co by to bylo za příběh, kdyby se tu nevyskytoval nějaký zajímavý mužský exemplář?
Michael „Mick“ Abruzzo si Nory všimnul už dříve, ale až nyní se s ní seznámil a dle jeho chování o ni má velký zájem. Ovšem předchází ho pověst mafiána a zločince, což Noru lehce zneklidňuje…

http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=kFo0yUXIfnKeKM&tbnid=GPfftEKC1NZQFM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.uwishunu.com%2F2013%2F07%2Froundup-our-top-picks-for-philadelphia-countryside-fourth-of-july-barbecues-parades-family-friendly-activites-and-fireworks%2F&ei=FhcCVIe9CdLgaP_CgrgE&bvm=bv.74115972,d.bGQ&psig=AFQjCNG1AFTJqnUXcjIRS2ndUbNHsSOS7A&ust=1409509503844073
Označení „stylová detektivka“, které hlásá obálka, mi přijde jako malý krok vedle, protože jako detektivku bych to neoznačila. Ano, je tu detektivní zápletka, ale v tom poměru ke zbytku děje není nijak vyčnívající. Řeší se tu taky společenské vztahy, rodinné vztahy a celkově povrchnost celé Filadelfské společnosti, ve které Nora vyrostla a kterou velmi dobře zná.
Tahle procházka světem smetánky je velmi realistická, možná proto, že sama autorka se patří k jedné z význačných Filadelfských rodin.
Nebylo to takové, jaké jsem to čekala, ale ani tak nejsem zklamaná. Knížka má sama o sobě co nabídnout – je vtipná a děj dobře plyne, nebudete se u ní nudit a délka dvou set stránek je akorát.

Hodnocení: 7/10

You May Also Like

0 komentářů