Review: Styxx

by - srpna 12, 2014

Autor: Sherrilyn Kenyon
Série: Dark Hunters/Temní lovci
Díl: 23.
Počet stran: 836
Vazba: Paperback
Nakladatelství: St. Martin's Press
Vyšlo: 9/2013



Acheron a Styxx.
Dvojčata z Didymosu stará jedenáct a půl tisíce let. Ten první je atlantským bohem, ten druhý byl generálem a dědicem didymoského trůnu. Příběh jednoho z nich jsme už četli. Teď se připravte na Styxxe, protože jak řekla Sherri:

„Každý příběh má tři strany. Tu vaši, tu jejich a pravdu, která je někde mezi tím.“

Styxx je lidské dvojče Acherona, svázané s ním na věčnost. Prokletý schopností slyšet myšlenky ostatních a cítit veškerou bolest, co cítí Acheron. Neschopný zemřít, protože kdyby zemřel Acheron, skončí svět, jak ho známe.
Jako na dědice na něj byly od dětství kladeny velmi vysoké nároky. Tyrantský otec, otravná a psychotická sestra, matka, která se ho pokusila jako dítě zabít. Sám na světě, trpěl, dokud si nenašel dvě spřízněné duše. Jednou z nich byl jeho mistr Galen, který ho trénoval v boji. Tou druhou byla Bethany. Krásná dívka, kterou potkal jednoho dne a okamžitě se do ní zamiloval. Chtěl založit rodinu a žít poklidný život někde v ústraní. To mu ale bohy nebylo dovoleno. Po tom, co Apollymi smetla svět zpět do doby kamenné, jako pomstu za smrt jejího syna bylo pryč vše, co Styxx miloval.
Jenže Acheron se vrátil zpět. A s ním i Styxx. Nucen žít na věčnost, vášnivě nenávidí svého bratra za to, co ho donutil za těch jedenáct tisíc let vytrpět.


http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=6lxW7wy9JguXBM&tbnid=vqH2cTo87O2fAM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.sherrilynkenyon.com%2Fcharacter%2Fstyxx%2Fcomment-page-21%2F&ei=7OLpU92qB8i5O-TXgeAL&bvm=bv.72676100,d.ZWU&psig=AFQjCNHJ-oKb1kUCZzrghzoZ8DnHelo1fw&ust=1407923076587716
Nikdy jsem nebyla fanynkou Acherona. Vlastně ho považuju za idiota a pokrytce nejhoršího ražení… což se po přečtení Styxxovy knihy ještě prohloubilo.
Pokud jste si mysleli, že Styxxe znáte, dovolte mi vás vyvést z omylu. Po přečtení pár stránek si uvědomíte, že o něm nevíte ani ty základní informace. Hrozné dětství následované ještě horším dospíváním a dospělost, která skončila tak, jak už víme z Acherona. Krutou a bolestivou smrtí. A ani ta nemohla být pro Styxxe konečnou. Jedenáct tisíc let se vzpomínkami na svou milovanou Bethany s vědomím, že ji už nikdy nebude mít.
Na Bethany jsem byla hodně dlouho zvědavá. Nevěděla jsem, co očekávat, ale ona byla naprosto dokonalá. Styxxova útěcha v jeho krutém světě.

Nejsem emocionální člověk, opravdu ne. Často mi říkají, že jsem mrcha ve spojení s bezcitná. Ale tahle knížka mě upřímně dostala do kolen. V některých částech jsem brečela jako želva a proklínala Sherri „proč?!“. A dlouho jsem si nebyla jistá, jestli Sherri obdivuju, protože dokázala napsat něco takového, nebo se jí bojím, že dokázala napsat něco takového.
Styxx je chodícím důkazem toho, že: „Jen proto, že tys na tom byl špatně, neznamená, že já jsem se měl dobře.“
Tahle kniha se totiž pohybuje na velmi tenké hranici a je na každém, na kterou stranu se přikloní.
Stejně jako u Acherona je kniha rozdělena na 2 části – minulost ("dětství", které Styxx v podstatě nikdy neměl), která je 3/4 knihy a přítomnost, která je ten zbytek. V minulosti si budete rvát vlasy nad tím, jaké děsy se Styxxovi přihodily. Ovšem ta samota, která ho trápí teď, po 11.500 letech je snad ještě horší.
Po přečtení téhle knížky budete mít (aspoň jsem měla) první týden pocit, že už nikdy nebude jako dřív a chcete si prostě zalézt do kouta a jen brečet. Postupem času to odezní, ale zanechá to ve vás neurčitý pocit, ze kterého mi občas běhá mráz po zádech.

http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=hqwlY36GpOZ4rM&tbnid=8JdXaQqQtlsaNM:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fbodicerippers-shauni.blogspot.com%2F2013%2F01%2Fsneak-peak-sherrilyn-kenyon-and-styxx.html&ei=FePpU7ynJoLZOa_EgcAO&bvm=bv.72676100,d.ZWU&psig=AFQjCNHJ-oKb1kUCZzrghzoZ8DnHelo1fw&ust=1407923076587716

Hodnocení: Vážně? Tohle po mně nemůže chtít nikdo hodnotit. S okamžitou platností zavádím kategorii „Když čísla nestačí“
Až natolik byla výjimečná tahle kniha.

You May Also Like

7 komentářů

  1. Vůbec to neznám, ale vypadá to hodně zajímavě :))

    OdpovědětVymazat
  2. Na blogu sherrilyn-kenyon.blogspot.cz sa to preklada :)

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem Sherri a jej série! :) Sú úžasné a Temní lovci patria na vrchol.. sú úžasní a ja napríklad mám Acherona rada, aj on to mal ťažké.. dosť ma mrzí, že sú tieto knihy len online, pretože by som si to už rada dočítala :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kámo, jestli si myslíš, že to měl Acheron težký, počkej si na Styxxe...
      A jinak já na Sherri nedám dopustit. Mnohem radši od ní teda mám sérii Liga, ale i v DH mám několik oblíbenců :) A pokud jde o čtení on-line... pokud vím, tak Styxx ještě dopřekládaný není, ale zbytek DH ano...

      Vymazat
    2. Styxxa odhadujem tiež na poriadne ťažký osud, je to jasné. Ja som ho mala rada a nesmierne ma potešilo, že aj on sa dočkal príbehu.
      Ligu som nečítala, no DH mám všetkých prečítaných, teda okrem nedoprekladaného Styxxa. Babám to online ide rýchlo a majú riadny rešpekt, že na tom makajú. :)

      Vymazat
  4. Jak to skončí??????? Jak to skončí??? :O Proísm :(

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem od Sherri skoro všechno DH jsou pro mě top ty jsem četla první(teď čtu Ligu a fakt je super) a musím říct že jak Ashe miluju fakt že jo. Tak mi ve Styxxovi z jeho pokritectví bylo na blití a Ryssa... brrr ani nemluvit měla sem sto chutí jí prohodit oknem jen co se objevila na scéně a to ani nemusela nic říct. Mít takovou sestru tak už sedim v báni za úkladnou vraždu.. pokud by po ní něco zbylo.. na takovýhle tipy nemám žaludek. A o tom typovy co je bohem tý hořící mičudy na obloze.. nikdy sem si o něm moc nemyslela ale tohle.. je to větší zmrd než je vůbec možný, kdyby na něco takovýho byly soutěže tak u mě vyhrává na plný čáře.. a myslím že sem dokonce urazila všechny zmrdy ve vesmíru, on je naprosto speciální kategorie.. :-/ Nezbývá než odledně Apolla doufat že mu někdo jednou udělá konečnou čáru přez rozpočet a nastoupí na jeho místo(krásný sen.. díky Deimosi příště víc krve a hruzy prosím.. hlavně pro něj :-D ) fakt hezká představa a zvlášť po tom co sem přečetla i Dračí prokletí. Lidi Sherri je prostě skvělá ;-) A holky co Sherri překládaj jsou nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat