RC Review: Krvavá romance - polibek nesmrtelnosti

by - května 23, 2012

Název: Polibek nesmrtelnosti
Autor: Alice Moon
Díl: 1.
Série: Krvavá romance
Počet stran: 248
Nakladateství: Fragment
Vyšlo: 4/2012

Anotace:

Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?


***

Nový školní rok - noví spolužáci...

 Sáře nedávno umřel tatínek a chvíli na to se v sousedství, kde bydleli stala vražda mladého chlapce. Proto se s maminkou rozhodly, že se z Chicaga přestěhují do malého městečka Rapids kde se nic neděje. Tedy zatím.
Ve škole Sára kromě May nemá moc přátel. Je  tichá a milá holka a příležitostně se motá okolo dvou nejoblíbenějších dívek na škole - Carol a jejího stínu Anny.
Začíná ale nový školní rok a s ním na školu přicházejí noví studenti. Je tu jeden nový kluk, Dustin, který Sáru přímo fascinuje a ona na něj nemůže přestat myslet. Jeho tmavé pohlcující oči...
Její kamarádka May ji ale před ním varuje.Prý to vůbec není kluk pro ni. Prý to je povrchní idiot. Prý by jí jenom ublížil. Je tu ale moc pochybností a Sára vlastně neví komu má věřit - May, která jí bylazatím vždy dobrou kamarádkou, nebo svému zmatenému a zlomenému srdci...
V okolí městečka Rapids se navíc stále častěji stávájí hrozné bestiální vraždy. Zatím ovšem jen na zvířatech - jak dlouho bude ale trvat, než se něco stane lidem? 

Ach ty deprese... 

Sára je milá holka, trpí ale po smrti tatínka hororovými sny. K tomu všemu se přidává pocit méněcennosti, protože si jí Dustin nevšímá. Navíc se její nejlepší kamarádka May začíná chovat opravdu divně a Sára získává pocit že ji vlastně skoro vůbec nezná a neví nic o jejím předešlém životě.
Dustin je kluk s hrozným tajemstvím a  život k němu nebyl zrovna dvakrát přívětivý. Nebo bych snad měla říct neživot? Žízní po krvi. A to nejen po zvířecí (ano, máme tu dalšího upíra, co se snaží abstinovat lidskou krev). Navíc trpí paranoiou že ho pronásleduje ONA.


Být či nebýt - to je oč tu běží...

 Celý příběh je vlastně psán dost pochmurně a rádoby tajemně. Je vidět, že autorka se hodně snažila, ale bohužel se nepovedlo.
Jediní, kdo z mého hlediska příběh zachraňovali byli Jonathan, docela milý kluk, který se snažil sbalit (k Dustinově nelibosti) Sáru. Další celkem dobrou postavou byla královna školy Carol - je sice povrchní, ale byla to docela vítaná změna od těch depresivních částí, kdy Sára a Dustin dumali být či nebýt...
Dustin mi přišel jako nějaký nemastný-neslaný prototyp rádoby tajemného hrdiny a Sára jako špatné ztvárnění krásky v nesnázích.
Chvílemi - vlastně skoro celou dobu čtení mi přišlo, že hrdinové jsou tak nereální... přemýšlí a jednají tak nelogicky, že by to nenapadlo žádného člověka, co umí aspoň trochu přemýšlet. Někdy byli tak naivní, že mi přišlo, že by si z očí měli ztrhnout růžové brýle a někdo by jim měl do obličeje chrstnout kýbl ledové vody, aby se probrali...

Moje hodnocení:

 Jak už jste nejspíš pochopili z výše napsaného, kniha na mě neudělala moc dobrý dojem - vlastně se mi vůbec nelíbila a já odpočítávala stránky do konce.Od knížky jsem toho čekala trochu víc, ne žádný trhák, který by mě posadil na zadek, ale nějaký normální romantický příběh. A co z toho bylo? Depresivní knížka, která mě málem unudila k smrti.
Jediná věc, která mě přinutila dát knize jakés-takés hodnocení byl konec. To byla jediná část knihy, kterou jsem si přečetla, aniž bych vynechávala odstavce a přeskakovala některé pasáže. Kdyby měla celá knížka takový spád děje, tak si vůbec nestěžuju, ale bohužel tomu tak není a já knížce dávám 2/10.
Možná mi jenom nesedl styl příběhu, ale když tak čtu recenze ostatních blogerek, tak tahle knížka neudělala dojem na nikoho.

I přes tohle všechno bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Jojo.. tahle kniha se nelíbila opravdu nikomu. Bohužel :( Já jsem jí teda zatím nečetla, ale recenze ji opravdu moc nechválí..

    OdpovědětVymazat
  2. mě knížka podle anotace (a i jakštakš obálkou) nazačátku nepřišla nijak špatná, ale nikde jsem snad neviděla, že by některý z blogerů napsal, že by se do knížky pustil znova :/ možná je to už tím odpuzením od ostatních, že po knížce asi nesáhnu. navíc nikdy jsem neměla ráda současné knížky, kde vystupují tajně zamilované holky nebo "hodní" upíři (těch mám celkově už pokrk). takže děkuji, ale ne :D

    OdpovědětVymazat