RC Review: Temné vize - Odhalení

by - července 09, 2012

Název: Temné vize - Odhalení
Autor: L.J. Smith
Série: Temné vize
Díl: 1.
Počet stran: 264
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo: 10/2011

Anotace:
Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit... a koho bude milovat.


Další série od známé autorky


L.J. Smith známe především pro její sérii Upíří deníky, které se dočkaly i zfilmování. Jejími dalšími díly je i Tajný kruh (opět zfilmováno, ale bohužel skončeno po 1. sérii).
Pak je tu i série knih Stefanovy deníky, které se odvíjí od seriálu a Smith na nich spolupracuje s organizačním týmem filmových Upířích deníků.

Někdo říká, že knížky od Smith za moc nestojí. Za tuhle mylnou fámu bohužel můžou Upíří deníky, které jsou opravdu katastrofou hned v několika ohledech. Ale pokud si přečtete Tajný kruh nebo Temné vize, zjistíte, že Smith je opravdu spisovatelka se vším všudy.

Teď pro změnu zvláštní schopnosti

Byli tu upíři, andělé, vlkodlaci. Teď se přesouváme ke zvláštním schopnostem.
Kaitlyn studuje posledním rokem na maloměstské střední škole, kde nemá kvůli svým strašidelným modrým očím a pověsti čarodějnice žádné kamarády.
Kait totiž kreslí obrázky. Jenže ne tak ledajaké. Obvykle to jsou kresby, které předpovídají něčí smrt.
Pak ale jako dar z nebe se objeví možnost jet do výzkumného institutu, kde by mohla normálně žít s dalšími čtyřmi lidmi, kteří mají stejně jako ona zvláštní schopnosti.


Tak a teď budeme všichni nejlepší kamarádi

Hned po příjezdu se Kait potká v Institutu s Lewisem - závislákem na MTV a jeho milované elektronice a Annou - americkou indiánkou, která kolem sebe vyzařuje klid a pohodu.
Pak se tu objeví sexy krasavec Rob, který (bohužel pro Kait) nemá tušení, že nějaké holky vůbec existují a ke všem je přátelský stejným dílem.
Těmhle čtyřem by to mohlo fungovat celkem dobře, ale taková idylka je samozřejmě nepřípustná, takže na scénu přichází bad-boy Gabriel. Protivný, nespolečenský a celou dobu naštvaný Gabriel má ovšem taky svoje kouzlo, kterému jsem i já propadla (mám totiž veelkou slabost pro bad-boye).

 A jak to teda vidím?

Nebudu zapírat, ale i já jsem byla trochu skeptická ke knížce, protože je od Smith. Upíří deníky na mě moc dojem neudělaly, a já se trochu bála, co bude zač tahle série.

Ovšem z téhle série se vyklubalo pohodové ale i  napínavé čtení s celkem originálním námětem a dobrou zápletkou. Takže jsem se odpoledne začetla... a četla... až jsem zjistila, že musím pořádně ostřit a vlastně mám problém to vůbec přečíst, protože je už devět hodin večer.
V knížce mě bavily všechny postavy. Dokonce jsem si už od začátku celkem oblíbila hlavní hrdinku Kait. Jediné mínus, které u mě má je to, jak hrozně rychle se zamilovala. Protože se otočila v podstatě ze dne na den o třista šedesát stupňů. Kdyby tomu byl trošku ponechaný prostor, ani by mi to nevadilo. Takhle mi to přišlo celkem naivní.
Ale i tak ode mně Temné vize dostávají 8/10.
A nakonec nějaký ten úryvek... :)
"Tak ten největší pokoj by zřejmě měli dostat ti, kdo budou bydlet spolu - protože dva z nás budou muset sdílet pokoj," řekla Kaitlyn.
"Skvěle. Budu bydlet s kteroukoli z vás," vyhrkl Lewis pohotově.
str.39
Moc děkuji nakladatelsví Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

You May Also Like

1 komentářů

  1. Taky jsem se Temných vizí bála - přeje jen, Upířím deníkům moc nefandím. Smith ale mile překvapila, TV jsou fakt čtivé... souhlasím prakticky se vším, to Kaitlynino "rychlo-zamilování se" mi přišlo dokonce celkem směšné... A Rob mi teda přišel dost nesnesitelný, tuhle postavu vůbec nemám ráda :/

    OdpovědětVymazat