Mám přečteno: Železný polibek

by - ledna 18, 2013

Autor: Patricia Briggs
Série:  Mercedes Thompson
Díl: 3.
Počet stran: 288
Nakladatelství: Fantom Print
Vyšlo: 8/2010

Anotace
Mercy Thompsonová sice umí měnit podobu – její charakter je však pevný. Když jejího bývalého šéfa a učitele zatknou pro vraždu a vlastní lid ho nechá hnít za mřížemi, je na Mercy, aby i navzdory jeho přáním očistila jeho jméno.
Mercyina věrnost je však vystavena zkoušce i z jiné strany. Vlkodlaci zrovna neprosluli trpělivostí, a pokud se Mercy nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži, k nimž chová city, Sam s Adamem by mohli rozhodnout za ni…


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨*¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Mercy na třetí... tedy po třetí.... tentokrát ve světě lstivých fae, kde si musí poradit.

Tentokrát za problémy nemnůže přímo Mercy. Tedy, ze začátku. Zee ji požádá o průzkum faeské rezervace Walla Walla, kvůli problémům mezi fae - několik jich totiž zavraždili a fae jsou tak nějak v koncích. Proto přichází na řadu Mercy a její super čich.
Jenže ouha, ve snaze pomoct Mercy vidí něco, co vidět nemá a dostane se tak do povědomí Šedých pánů, jakési fae vlády.
Výsledek toho, co vyčmuchala řekne Zeemu a strýčku Mikovi, kteří za vydají za vrahem. Ale nic nejde podle plánu a když je Zee zadržen policií za vraždu a ostatní fae ho chtějí nechat pro dobro celku obvinit, přichází na řadu Mercyin neoblomný charakter a ona začíná boj za záchranu svého přítele. 

Briggs si jako vždy nebere žádné servítky a tak jsme do děje hozeni témeř okamžitě. Po malé odmlce mi chvíli trvalo vzpamatovat se, co se dělo v předchozích dílech, tak jsem moment tápala. Po přečtení knížky tak nějak nechápu ty, kteří říkají, že knížka je rozvláčná a jsou tam zbytečné pasáže. Já tedy jen přívítala nové věci, které jsem se dozvěděla o fae a můžu říct, že setkat bych se s nimi asi nechtěla.
Stejně jako Mercy, i já jsem posedlá zjištěním, co je Zee vlastně zač a i tentokrát se nám odkryje kousek hádanky. Neméně zajímavou postavou je i strýček Mike. V tomhle díle fae opravdu dostávají dost prostoru.

Jenže fae nejsou jediným tématem této knížky. Bojuje se i na jiné frontě. Ano, správně, pořád tu pokračuje boj mezi Adamem a Samuelem o Mercyino srdce a pokud se ta holka brzo nerozhodne, skončí to opravdu špatně.
Naštěstí je ale už nenechá dlouho čekat a ukončí jejich neúmyslné mučení. Vybere si. A koho? To si přečtěte sami. 

Tahle knížka mě opravdu, opravdu bavila. Ani jsem ji neodkládala a přečetla jedním dechem. I když byla v některých ohledech převídatelná, stejně mi to nezabránilo v otáčení dalších stránek a hltání příběhu.
Jako vždy se setkáváme s bezchybným překladem, takže i po téhle stránce je příběh velmi plynulý.
Konec pro mě byl tak trochu heartbreaking a tahle knížka je zatím z Mercy ta nejlepší, co jsem četla. 10/10

You May Also Like

6 komentářů

  1. Na třetí díl se právě chystám, ale nějak jsem to pořád odkládala. Opravdu jsi mě na knihu nalákala a já se snad o víkendu ke knize dostanu :) Jinak pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :)
      Určitě si ji přečti! Pro mě je to nejlepší díl ze série :)

      Vymazat
  2. Mercy je Mercy, co si budem... Anyway, tahle kniha mě taky moc bavila. I já jsem posedlá zjištěním, co je Zee zač :D A fae bych taky potkat nechtěla. A ten konec... o bože, málem mi z něj explodovala hlava! Četla jsem ho snad 4x :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatá pravda... jako já tu knížku miluju... Zee sakra, já se už musím dostat k tomu 5. dílu, mlhavě vím, že tam bylo něco víc, ale co si už nepamatuju.. Fae jsou svině, potkat se s nima bych se něchtěla ani za zlatý prase :D
      No a konec? Jako ten jsem těžkým stylem nedávála... hlavně scéna Adam&Ben...

      Vymazat
  3. Ahoj četla jsem zatím všechny díli co vyšli v Čj a jak jich je zatím 7mam problém vzpomenout si kam se to Mercy vydala protože to potřebuji zapsat do čtenářského deníku. Byla bys prosím tak hodná a trochu napověděla.
    Děkuji
    Ps:knihu bych přečetla z nova kdybych měla čas :-)

    OdpovědětVymazat