Film: Iron man 3

by - července 02, 2013

Ve filmu společnosti Marvel Studios Iron Man 3 je svérázný, ale geniální průmyslník Tony Stark / Iron Man nucen čelit nepříteli, jehož dosah nezná hranic. Když je rukou nepřítele připraven o vše, čeho si v životě cení, vydá se Stark na pouť s cílem nalézt toho, kdo je za jeho utrpení zodpovědný. Na každém jejím kroku bude nucen prokázat své odhodlání a sílu vůle. Zahnán do kouta bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude moci spolehnout jen na svou geniální mysl a své instinkty. Při své odvetě současně objevuje odpověď na otázku, která ho ve skrytu duše dlouho sužovala: je on sám pouhou součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého?




zdroj
Nejnovější Marvelovský počin jsem shlédla sice s velkým zpožděním, ale ani to nemírní můj enthusiasmus, co se Iron mana 3 týká.
Upoutávky byly všude, já se hodně těšila a taky toho hodně očekávala a světe div se - nejsem zklamaná.
Kromě pokračování dvou předchozích filmů, IM3 navazuje i na Avengery.
zdroj
Takže... Tony prožívá po událostech v Avengerech těžké období. Trpí paranoiou a má záchvaty úzkosti. Snaží se to vše řešit prací a proto vyrábí plno obleků, které jsou čím dál vymakanější, včetně obleku č. 42, který je.. jak to říct... no prostě možná tak nepovedený? Ale i tak tam má svou vlastní roli.
Objeví se i Pepper, alias kráska v nesnázích, která to ale na konci pořádně rozbalí a ukáže, že není jen tak nějaká křehotinka a dokonce si vyzkoušela oblek.
Nesmí samozřejmě chybět ani hlavní záporák, který se snaží... no vždyť to znáte... bla bla bla...


zdroj
Tony prošel opravdu velkou charakterní změnou a občas jsem dokonce měla pocit, že působí i lidsky. Jeho největšími zbraněmi jsou sarkastické hlášky a obleky. V rolích jeho parťáků se tentokrát vystřídali nějaký malý kluk a Rhody. Kterého z Warmachine přejmenovali na Iron patriota. Opravdu skvělé.


zdroj
Nevyhli jsme se ovšem ani známému klišé. Aneb záporáci, to vás ještě pořád baví unášet a snažit se zabít amerického prezidenta? To už byste se mohli poučit, vždyť ho vždycky zachrání. Už by to chtělo vážně něco lepšího.

I přes to se ale je pořád na co dívat. A ne, nemyslím tím jen Tonyho. Akce je tu plno.Scénka sem, scénka tam a hups! Je tu závěrečný souboj, ze kterého jsem měla husí kůži.

Nevím, co dalšího ještě říct a tak se jen doufám, že se dočkáme Iron mana 4 a 3 dávám 9/10 :)

You May Also Like

3 komentářů

  1. Tento film jsem ješě bohužel neviděla.. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som videla zatiaľ prvú hodinu, ale prišlo mi to najslabšie. Nie zlé, len najslabšie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejslabší? Mně to teda přišlo nejlepší ze všech Iron manů :D

      Vymazat