Review: Božský bastard

by - července 13, 2013

Autor: Christina Laurenová
Série: Božský bastard
Díl: 1.
Počet stran: 304
Vazba: Hardback
Nakladatelství: Jota
Vyšlo: 7/2012

Anotace
Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany.
Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard.
Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivce románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.
Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨*¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Aneb tento obrázek knížku skvěle vystihuje.
Chloe ví co chce a jde si za tím. Chybí jí posledních pár měsíců ke získání titulu MBA, potom si bude moct práci vybírat. A to ona určitě chce.
Protože pracuje pod nesnesitelným Benettem Ryanem. Kdyby něj nebylo, její práce by neměla chybu.
Benett je prostě Božský bastard. Neuvěřitelně panovačný idiot a k tomu všemu je ještě přitažlivý.
Ani jeden nemůže přijít tomu druhému na jméno a Benett dává Chloe pořádně zabrat. Proto je Chloe pořádně překvapená když po ní Benett vyjede. Jenže ta chemie je vzájemná a nenávist a neschopnost vystát jeden druhého to nijak neulehčuje.
Vešla do kanceláře v trenčkotu pokolena, který zakrýval všechno, co měla pod ním, ale zato se mu fantastickým způsobem dařilo předvádět ty její úžasné nohy.
Ale do prčic pokud má na sobě tyhle boty, je tu slušná šance. Ne, ty šaty ne. Prosím, pro lásku boží, ty šaty ne. Věděl jsem s jistotou, že na takovou kalamitu nemám dneska rozhodně dost silné vůle.
str.17

Erotické romány vycházejí v poslední době pořád. Je jich hodně a člověk pomalu neví, který si přečíst.
K Fifty Shades jsem přistupovala dost skepticky a bylo to dobře, protože ta knížka se mi vůbec nelíbila. Když do toho nebudu míchat paranormal žánr, tak z čistě erotických knih jsem četla už akorát Obnaženou.
A můžu říct, že Bastard překonal vše, co jsem čekala. A vlasntě ani nečekala.Hodně jsem se bála toho, že na tom bude poznat, že to původně byla fan-fiction, ale autorkám/protože kniha je výsledkem spolupráce dvou žen/ se to skvěle povedlo.

„Proč nakupujete oblečení na kreditní kartu naší společnosti?"
„Nějaký darebák mi roztrhl blůzu." Pokrčila rameny a pak naklonila obličej blíž ke mně a zašeptala: „A taky kalhotky."
A do prdele.
Zhluboka jsem nosem natáhl vzduch, hodil papír na podlahu a sklonil se k ní. Přitiskl jsem své rty na její, zabořil jí prsty do vlasů a přimáčkl ji ke zdi.
str. 18
Děj začíná okamžitě. Žádné sálodlouhé vykecávání. Mezi hlavními hrdiny je spousta chemie a spousta nenávisti.U knížky jsem se skvěle bavila, protože, nebudu zapírat, miluju knížky, kde jsou vtahy love/hate.
Kniha není vůbec složitá a nebojte se, že by v ní šlo jenom o sex. Bylo ho tam sice dost a  byly to žhavé scény. A upřímně se divím, že je nikde nikdo nenachytal. V "klidu" si to například rozdávají na schodech u kanceláře.
Ono to totiž má i vlastní děj. Jasně, od začátku je předvídatelné kam to povede, ale to vůbec nevadí.

Dalším plusem bylo, že oba hrdinové mi byli sympatičtí. A to i v případě arogantního a nesnesitelného Benetta. Celkově mám ráda lidi s charizmatem a sebevědomím.I když občas ho bylo až moc. Je totiž zvyklý dostat to, co chce. Ať už se to týká žen nebo práce. Je to jedno. Ale ona mu Chloe dává dost zabrat a to je dobře.

„Můžeme pro dnešek tyhle blbiny přeskočit?" zeptala jsem se unaveně.
„Tyhle cože?"
„Tuhle vaši oblíbenou hru na šéfa kreténa."
Vyvalil oči a svraštil obočí. „Promiňte?"
„Uvědomuju si, že vám z toho nabíhají koule, když se ke mně chováte jako kolosální
debil, a připouštím, že občas je to opravdu docela sexy, ale mám dneska příšerný, děsný den a opravdu bych ocenila, kdybyste prostě neříkal nic. Aspoň ne mně."
str. 85

Celkově jsem se dlouho rozhodovala, ale i 14 dní po přečtení ale i tak tomu těch 10/10 prostě dám. Mně se ta knížka líbila. Bavila jsem se u ní a nemůžu se dočkat dalšíhu dílu. Ten bude o Chloiné kamarádce Sáře. A teď vyšla i novela s názvem Beautiful Bitch.


You May Also Like

9 komentářů

  1. velice hezky napsané :) taky se do něj zanedlouho pustim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) no určitě si to přečti, stojí to za to .)

      Vymazat
  2. Na tohle se docela chystám - už jenom kvůli té obálce -, a tvoje recenze mě v tom docela i utvrdila, že by to nemuselo být tak zlý. :) Jenomže já nevím, já mám v těchhle knihách hrozný problém s hlavními hrdiny (pravda, většinou hrdinkami) a to, že to vzniklo jako fanfikce na Stmívání... (Ztroskotá má neprůstřelná výmluva na to, proč nechci číst Odstíny - je jednodušší říct, že je to kvůli Twilight, než sálodlouze vysvětlovat, že mi vadí ten humbuk okolo a spousta dalšího) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě můžu uklidnit, protože na Belle a Chloe jsem asi nenašla nic stejnýho... nebo teda obě mají myslím hnědý vlasy... jinak charakterově jsou úplně jiný :))

      Vymazat
    2. Hellelujah! :D Tak teď už jenom najít nejbližší knihkupectví. :D

      Vymazat
  3. krásně napsané, musím přiznat že kniha mě hodně okouzlila, má jiný ráz než jsem zvyklá a byla to příjemná změna:) obě hlavní postavy byly příjemně výrazné a naprosto miluju jejich výměny názorů:D chtěla bych se pustit i do druhé knihy, ale nějak se mi to nechce číst v angličtině:) gabka

    OdpovědětVymazat
  4. perfektni recenze a zcela souhlasim :D Dvojka jinak stoji za to si ji precist i v AJ, byla bozi (i ta 1cka je lepsi cist v aj, je to o dost vtipnejsi:P...) Mimochodem, uz vyslo i beautiful bitch! Pokracovani Chloe a Benneta :D

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím si, že ta poslední ukázka to zabila. Možná si to i přečtu, i když tenhle typ knížek nemám moc v lásce :D

    OdpovědětVymazat