Review: Temná hrdinka - Večeře s vampýrem

by - srpna 13, 2013

Autor: Abigail Gibbsová
Série: Temná hrdinka
Díl: 1.
Počet stran: 480
Vazba: Paperback
Nakladatelství: Knižní klub
Vyšlo: 7/2013

Anotace
Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska...
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?


Abigail se narodila a vyrostla v Anglii. Večeři s Vampýrem začala psát a publikovat už v patnácti
letech pod přezdívkou Canse12. Po třech letech s podporou přátel a rodiny úspěšně vydala knihu jako celek. Momentálně studuje na Oxfordu anglistiku a je rozhodnutá se nadále věnovat literatuře.
Abigail je vegetariánka a děsí se krve, což se silně podepsalo na celé knize.


Není dobré být sama po půlnoci na Trafalgaru, o tom se přesvědčí i Violet Leeová, když se stane svědkem vraždy, nebo spíše masakru, třiceti mužů, které pobila skupinka mladíků. A místo aby se jí taky zbavili, ji vezmou sebou do svého sídla jako lidského mazlíčka.
Violet je tak donucená se seznámit a akceptovat svět vampýrů, kteří se na slunci netřpytí, ani na něm neshoří a jsou extrémně panovační.I když to je možná i tím, že se dostala přímo do královské rodiny. A ona má dvě možnosti, buď se stane vampýrkou, nebo, no... umře.  Dodržování etikety a bytí zajatkyní není nic příjemného a Violet je s tím značně nespokojená, protože nemá v povaze se podřizovat. Když se zdá, že se to bude dát přežít, a vampýři nebudou tak katastrofičtí, ukáže se v plné své arogantnosti Kaspar, dědic trůnu.

Violet jsem si oblíbila hned na začátku, nebyla sice perfektní nebo nebojácná, ale to z ní dělalo dobrou postavu. Její jízlivost a sarkasmus a tvrdohlavost jí pomáhaly překonat věznění.
V knize, která je psaná z jejího a Kasparova pohledu, přičemž ona dostává 80% prostoru jsem za to byla celkem ráda, protože si nejsem jistá, jestli bych toho chtěla od Kaspara číst víc, a navíc nevím, jak by se autorka poprala s větším množstvím mužského pohledu. Oba hlavní charaktery sice byly dobré a celkem propracované, nějaké mouchy se ale našly. Je holt poznat, že knížku psala mladá autorka. Momentů, kdy si řeknete "panebože, to snad ne..." je tam je několik, ne moc, ale najdou se a u mě byl ten první ve chvíli, kdy jsem si uvědomila že Kaspar bude bad-boy s neochotou změnit se k lepšímu nebo dělat kompromisy.


K originálu jsem se nedostala, takže překlad soudit nemůžu. Četlo se to ale dobře a našla jsem jen pár
chybek. Celkově je přáběh poutavý a nejsem si jistá, jestli jsem narazila na nějaká slepá místa, která bych vyloženě přeskakovala.
Zápletka celého příběhu je jasná, bohužel vysvětlená až ve 2/3 knihy a proto jsem občas tápala a hned mi nedošlo o co jde. Mohla to ale být moje chyba.
Nicméně přečíst knížku kvůli nedostatku času mi trvalo skoro týden a bylo mi líto, že jsem ji nemohla přečíst najednou, protože mi přijde jako ten typ, který by mě mohl chytnout a nepustit, dokud nepřečtu poslední větu.
Knížku jsem si půjčila v knihovně a docela vážně uvažuju, že si pořídím vlastní výtisk, protože něco říká, že tahle série by mohla být dost dobrá a tenhle díl má ode mě 8/10.

You May Also Like

2 komentářů

  1. Ahoj,

    tak jsem si knihu koupila, přečetla. Je to opravdu čtivé, jen jsem měla párkrát pocit- překonbinování. Ale zápletka zajímavá, určitě si koupím i další díly.
    Doporučila bych ji taky hodnocení 8/10 je pravdivé.
    Ala

    OdpovědětVymazat
  2. já tuhle knížku doslova miluju :D přečetla jsem jí nejméně 5x a nikdy mě nepřestane bavit!

    OdpovědětVymazat