RC Review: S hlavou v oblacích (pejru)

by - května 04, 2014

Autor: Kateřina Petrusová
Samostatná povídka
Počet stran: 120
Vazba: Pevná
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo: 11/2013

Anotace
Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...



¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨*¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

http://www.google.cz/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.forgottengrapes.com%2Fmedia%2Fwysiwyg%2Fvarietal_icon_page_photos%2FMarvin_the_Martian.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.forgottengrapes.com%2Fnegrette&h=600&w=398&tbnid=X6SaMMHRjsOLhM%3A&zoom=1&docid=4nqjA5jBSCiQkM&ei=ijhmU9uAMsmcyQP0koCoCw&tbm=isch&ved=0CFgQMygCMAI&iact=rc&uact=3&dur=570&page=1&start=0&ndsp=22
Seznamte se s Marvinem.
 Plán na víkend byl jasný - slavit narozeniny s kamarádkou někde na konci světa, kde lišky dávají dobrou noc a pořádně se ztřískat.
Realita je ale úplně jiná. A všechno to začíná koněm uprostřed silnice, pokračuje autem v příkopu a končí na statku s vidlákem Marvinem, který se občas nechová moc jako vidlák.
Co by čert nechtěl, ve vesnici, kde Markéta ztroskotala není signál a v pátek večer vám už žádný autobus nejde. A tak ona, městská ženská každým coulem, musí přežít na statku v divočině s otravným chlapem, který ji prý naučí lítat. To tak.
Protože nutit někoho, jako je Markéta vstávat v pět ráno kvůli bůhvíčemu prostě neklapne.


 Všechny ty kurzy asertivity se na mně projevovaly i v běžném životě. Pořád jsem všem civěla do očí a snažila se určovat, jak si vzájemně stojíme. Jako dominance ve vlčí smečce. Já nad prodavačkou v parfumerii, já nad číšníkem, já nad taxikářem, já nad drtivou většinou kolegů a naprostou většinou zákazníků. Já nad školiteli asertivního chování.
Marvin nade mnou, absolutně.
str.10

https://www.pinterest.com/pin/361554676305654600/
Nebo s tímhle Marvinem?
zdroj: pinterest K. Petrusové
Tahle knížka má zvláštní účinky. Nebo aspoň v mém případě. Dokázala mě dostat z deprese během asi deseti stránek a za hodinu jsem se smála a po smutku nebylo ani památky.
Možná proto, že Markéta i Marvin jsou dvě neskutečně fajn postavy.
Ona dává lidem přezdívky podle postav z filmů nebo seriálů a má jasno v tom, co od života chce. Jenže najednou se jí v životě objeví on, Marvin. Je velký, děsivý ale taky sexy. Během jednoho víkendu jí převrátí život na ruby, doslova a do písmene.

Ve chvílích, kdy se Zmrzlina - Markéta chovala šíleně s ztřeštěně  jsem obdivovala Marvina, který má prostě trpělivost světce.

Knížka je teňoulinká - 120 stránek není žádný zázrak a i přes to, že příběh byl klišoidní a snadno předvídatelný, se ho Katce povedlo zpracovat neuvěřitelně čtivě, že i kdyby byla knížka delší, bylo by to spíš ke škodě.
Nad knížkou je lepší nepřemýšlet a užívat si tu atmosféru, jinak přijdete třeba na několik charakterových vad Markéty a začnete se poohlížet po pánvičce, kterou byste ji mohli bacit po hlavě.
Každopádně mě ale knížka hrozně moc bavila, zamilovala jsem si ji a musím jí dát 9/10.  A pokud byste neměli Markéty a Marvina dost, Katka napsala i povídku Vánoce v pejru.
A těším se na další Katčinu knížku s pracovním názvem Pekáč buchet, která vypadá už podle ukázky u ní na blogu senzačně :)

Chtěla bych moc poděkovat nakladatelství Fragment za recenzní výtisk této knihy.

You May Also Like

2 komentářů

  1. tuhle knizku jsem si nedavno koupila, ale ted ctu od KP jinou, Nebezpecnou lasku, az prectu vsechny tri z tyhle serie, pustim se do Pejru :) hezka recenze

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně od Katky zbývá už akorát Zakázaná přitažlivost, na kterou se chystám v průběhu 14 dnů. :)
      děkuju :)

      Vymazat