RC Review: Svědomí

by - září 30, 2014

Autor: James Grippando
Série: Jack Swyteck
Díl: 1.
Počet stran: 248
Vazba: Pevná
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo: 5/2014



Jack Swyteck si s otcem nikdy nerozuměl. A nyní, když je jeho otec guvernérem, který se na svůj post dostal díky příslibu přísnějšího prosazování práva – především trestu smrti – a Jack je obhájcem Raula Fernandeze, muže, který je na smrt odsouzen, i když je Jack přesvědčen, že je nevinný.
Raul je nakonec na popraven v elektrickém křesle. A když už oba Swyteckové po pár letech překonají, co se stalo, objevuje se další případ. Nyní Jack obhajuje Eddyho Gosse, muže, který je vinný, a přesto spravedlnosti unikne.
Problém ale nastává, když je Goss zavražděn a tento čin někdo hodí právě na Jacka. Zároveň tento někdo vydírá guvernéra s tím, že ví co udělal… zavraždil nevinného muže. Raula Fernandeze.
Dokážou se Swyteckové alespoň na chvíli usmířit a pokusit se vyřešit, jakou špinavou hru to s nimi někdo hraje?



http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=8OMvWQhgbTi74M&tbnid=vMjXdwqTOrdamM:&ved=0CAUQjhw&url=http%3A%2F%2Fscrapetv.com%2FNews%2FNews%2520Pages%2Fusa%2Fpages-3%2FSolar-electric-chair-makes-sparks-in-new-green-America-Scrape-TV-The-World-on-your-side.html&ei=M-QqVIuTDofiywOw_4LABA&bvm=bv.76477589,d.bGQ&psig=AFQjCNF7lLCNlQG6Qk1owdoyHsW3vqRvlQ&ust=1412183388276389
Jack… jak bych jen popsala Jacka…
Je mladý, ambiciózní a ani za boha nechce mít společného nic se svým otcem. Za jejich nepřátelstvím stojí pře z minulosti, které by se alespoň při troše dobré vůle daly překonat, kdyby byli schopni si spolu třeba pro začátek jen promluvit. Jejich vztah se ale během knihy vyvíjí a nic není černobílé.
 Musí se naučit spolupracovat a přijít na to, co maskovaný muž chce, nebo jejich blízcí začnou umírat. Mezi ty patří i Jackova přítelkyně Cindy, která se od něj momentálně odstěhovala kvůli jeho „dysfunkčnímu vztahu s otcem“ který ovlivňuje jeho ostatní vztahy v životě – tedy i ten jejich.


http://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=hHGeDKTGIoSdPM&tbnid=wflLdnZ6dCKJ1M:&ved=0CAUQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.biznessapps.com%2Fblog%2Ftag%2Fapps-for-lawyers%2F&ei=kOMqVJ3INajXyQOR6oGwBA&bvm=bv.76477589,d.bGQ&psig=AFQjCNEVk8vC6GKPEWf0JCzVx9NLVoBfPw&ust=1412183297738970
„Strhující advokátní thrilller.“ – Slibuje anotace. Po několika stránkách se příběh opravdu dostává do příjemně strhujícího tempa. Thriller to je též.
Zklamalo mě ale to  „advokátní“. Byla to jedna z věcí, na které jsem se hodně těšila a přesto, v soudní síni se trávilo minimum času.
Objeví se nějaké ty milostné pletky, lehce krvavé vraždy a nefungující vztahy. To vše se autorovi povedlo podat velmi lehkým, čtivým stylem. Krátké kapitoly tomu jen pomáhají a knížka je ukončena v tom nejlepším – autor se nesnažil nic zbytečně natahovat a dotáhl to k famóznímu konci, ke kterému celou knihu směřoval.
Čtenáři se dostává hned několikero pohledů na příběh, včetně nakouknutí do mysli vraha.
Jako debut je to opravdu dobré. Těším se na další díly. Ten druhý vychází u nakladatelství Fragment už 8.10.2014 pod názvem Mrtvá.

Hodnocení: 7/10

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
 

You May Also Like

0 komentářů