Mám přečteno: Zrozena o půlnoci

by - listopadu 20, 2012

Název: Zrozena o půlnoci
Autor: C.C. Hunter
Série: Údolí stínů
Díl: 1.
Počet stran: 400
Nakladatelství: Baronet
Vyšlo: 11/2011

Anotace
Jednoho večera Kylie Galenová zjistí, že je s nevhodnými lidmi na úplně špatném večírku, a to navždycky změní její život. Matka ji pošle do tábora pro problematickou mládež v Shadow Falls a během pár hodin po svém příjezdu Kylie zjišťuje, že mládež v táboře není jen „problematická“. Tady, v Shadow falls, se vampíři, vlkodlaci, měňavky, čarodějky a víly učí ovládat své schopnosti a kouzla a žít v obyčejném světě.
Kylie se sice nikdy necítila být normální, nicméně ani nepatří k místní hordě paranormálních zrůd. Nebo ano? Všichni kolem tvrdí, že je Kylie jednou z nich a že tady určitě není náhodou. A jakoby pobyt v táboře nebyl již tak dost složitý, objevují se Derek s Lucasem. Oba úplně odlišní, ale stejnou mocí nad jejím srdcem.
Ačkoli se Kylie cítí velmi nejistá a v obavách ze všeho kolem, jedno jí začíná být jasné: Shadow Falls je místem, kam skutečně patří.
Z cyklu Tábor Shadow Falls #1


*



Jmenuje se vlastním jménem Cristine Craig, vyrostla v Alabamě, kde jako malá holka ráda chytala světlušky, běhala bosá a zachraňovala potenciální prince zakleté do ropuch.
Dnes žije v Texasu s manželem, čtyřmi zachráněnými kočkami a jedním psem. 
Když zrovna nepíše, tak čte, tráví čas se svojí rodinou nebo fotografuje.

Myslíte si, že je váš život je na houby? Tak se podívejte, jak je na tom Kylie. Její přítel se s ní rozešel, protože se s ním odmítla vyspat, rodiče se rozvádějí, z čehož obviňuje svou matku, Ledovou královnu, babička jí umřela a protože ji chytili na divokém večírku tak ji matka posílá na tábor pro problematickou mládež.
Už v autobuse se podivuje nad podivnou skupinou teenagerů mířích do tábora. Holka s tříbarevnými vlasy? Blonďák, kterému se každou chvíli mění barva očí? Podivínská gotička se slunečními brýlemi?
Přece není možné, aby mezi ně patřila a strávila s nimi celé léto!
Jenže jak se ukáže, tábor Shadow Falls není jen tak obyčejný, jak se ukáže, tak tam totiž mezi normálními smrtelníky žijí i nadpřirozené bytosti. A ty se ji teď snaží přesvědčit že je jednou z nich.
To teda budou prázdniny.
Navíc se v táboře ochomýtají dva podivní chlápci a Kylie tam potkává někoho, koho dřív znala a nedá se říct, že by se s ním toužila znovu setkat.

Kylie se mi sice ze začátku moc nepozdávala, ale pak jsem si ji přece jen oblíbila. Je to milá, sympatická a narozdíl od protagonistů v jiných knížkách se chová na svůj věk a dokonce tak i mluví.
Knížka je věrná svému žánru a proto se tu setkáváme s milostným trojúhelníkem - Kylie se líbí dva kluci, kteří si jsou podobní asi jako kolečko a čtvereček. Lucas je sexy vlkodlak, ale mezi ním a Kylie je to hlavně o vášni a jakési živočišnosti. Tedy nic moc, na čem by se dal stavět vztah.
Derek to je něco jiného. Je poloviční víla (tedy nymfa) a Kylie mu padla do oka hned po příjezdu do tábora.V jejich vztahu se čeká jen na to, aby mu dala Kylie zelenou a já se těším, jak to mezi nimi dopadne, i když mým favoritem je Lucas.
Její nová kamarádka Miranda je potrhlá čarodějnice, která má růžovo-limetkově černé vlasy, je dyslektička a jednou někoho omylem zaklela. Stanou se z nich spolubydlící a přibyde k nim ještě jedna dívka.
Della je upírka a tak nějak neví, co ze svým životem dál. Doma se přiznat nemůže, do upíří komunity nechce a moc dalších možností nemá.

Už dřív jsem byla dost zvědavá na tuhle knížku.
Příjemným překvapením hned na začáku bylo, že Kylie se nechtěla lišit od ostatních, chtěla být člověk, doslova lpěla na své lidskosti. Což bylo příjemně vítanou změnou.
Bylo to nenáročné na čtení, nemůžu soudit překlad, protože originál jsem ani neviděla, každopádně se to četlo perfektně a teenageři mluvili jako teenageři.
Jednouz věcí, co mi na knížce vadilo byla obálka, protože ta naše se úúúúplně liší od té originální, která je krásná.
Dávám zasloužených 8/10 a už teď stopuju v knihovně další díl, který tam údajně mají, není vypůjčený, ale prostě ho ne a ne najít.




You May Also Like

1 komentářů

  1. To vypadá na dobrou knihu! :))
    Zvu tě na naši Vánoční soutěž :))
    http://calm-of-books.blogspot.cz/2012/11/vanocni-soutez.html

    OdpovědětVymazat